S-a prelungit termenul în care 136 școli din Județul Iași se pot înscrie pentru a primi granturi de 200.000 euro

136 școli din Județul Iași sunt eligibile pentru a se înscrie în programul MATE – Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație, finanțat cu fonduri europene, prin care pot primi granturi de câte 200.000 de euro pentru combaterea abandonului școlar.
 
Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, interveneție și compensare pentru a crește participarea școlară”. 
 
Urmare a interesului crescut exprimat de unitățile de învățământ, termenul-limită pentru transmiterea intenției de participare se prelungește până în data de 21 ianuarie 2022, inclusiv. 
 
Granturile obținute de școli pot fi utilizate pentru un sprijin material direct, în beneficiul elevilor și al familiilor acestora.
 
MATE face parte din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) care este primul proiect finanțat din PNRR, și care are o valoare de 543 milioane euro, nerambursabilă.
 
Lista școlilor eligibile poate fi accesată: https://bit.ly/3FhakLw
Școlile din Municipiul Iași eligibile:
✅Școala Gimnazială ”Ion Neculce”
✅Școala Gimnazială ”Veronica Micle”
✅Școala Gimnazială ”Alexandru Vlahuță”
✅Școala Gimnazială ”Mihai Codreanu”
✅Școala Gimnazială ”Carmen Sylva”
✅Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu”
✅Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații ”Gheorghe Mîrzescu”
✅Școala Gimnazială ”Ion Ghica”
✅Școala Gimnazială ”Elena Cuza”
✅Liceul cu Program Sportiv Iași
✅Școala Gimnazială ”Gh. I. Brătianu”
✅Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu”
✅Școala Gimnazială ”D.A. Sturdza”
Declarațiile de intenție pot fi încărcate de către școli pe https://bit.ly/3zMm8V9.
Acolo școlile pot completa câmpurile cu datele cum ar fi denumirea unității de învățământ, codul SIIIR al unității de învățământ cu personalitate juridică, județul, localitatea și mediul – rural sau urban.

Citește și: