Cărți publicate

Sunt autor sau coordonator a zece volume de istorie și științe politice. De asemenea, la editura Polirom urmează să apară volumul coordonat „Întoarcerea Regelui: 23 august 1944, controversata istorie a unei zile care a schimbat soarta României. Mihai I și Mareșalul Antonescu între Germania lui Hitler și Rusia lui Stalin” (coed. Andrei Muraru, 2020), iar la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este sub tipar volumul coordonat „România – de la Marea Unire la integrarea europeană” (coed. Bogdan Ștefanachi, 2020).

Moment controversat al istoriei României, evenimentele din decembrie 1989 dau naștere și astăzi unor dezbateri aprinse cu privire la caracterul lor – a fost revoluție, revoltă populară sau lovitură de stat?

Anii 2019 marchează două date semnificative pentru regalitatea românească și dinastia națională. În martie 2019 s-au împlinit șapte decenii de la nașterea sa, iar în ianuarie 2020 se vor împlini trei decenii de la venirea pe pământ românesc.

Restabilind legătura monarhiei române în același timp cu ideile originare despre Regalitate și cu postmodernismul, Regele Mihai ar putea să fie văzut, în viitor, ca un „Monarh al Tuturor Vremurilor“.

De-a lungul timpului, actul de la 30 decembrie 1947 a stîrnit vii controverse și a generat polemici aprinse. Studiile din acest volum repun în discuție și analizează evenimentul care a pus capăt unei epoci întregi din istoria noastră.

„Îmi petrec diminețile alergând în diferite spitale, sunt o mulțime, pline deja, și încerc să îmi împart timpul și simpatiile între toate, dar nimic din ce ne-a fost adus de pe câmpurile de luptă nu se compară cu ororile de neconceput pe care le-au produs bombele aruncate din aeroplane pe străzi.ˮ

Volumul, prefatat de ASR Principele Radu al Romaniei, contine texte ce abordeaza aspecte privind istoria Casei Regale din Romania, precum si rolul pe care aceasta l-a avut de-a lungul timpului in viata sociala si politica romaneasca.

România liberala si democratica, conectata la marile procese euroatlantice, presupune si o cercetare insistenta a motivelor si episoadelor recente sau îndepartate din istoria ­noastra.

Republica monarhică. Contribuţia Familiei Regale la integrarea euro-atlantică a României, Iaşi, Editura Junimea, 2009