INTERPELARE către Ministrul Sănătății: Sprijin pentru primul spital construit de la zero de Consiliul Județean Iași!

În ultimii ani, nevoia de modernizare și extindere a infrastructurii medicale din România a devenit tot mai evidentă. În acest context, județul Iași face un pas semnificativ înainte, cu anunțul recent al lansării licitației pentru proiectarea și execuția viitorului Spital de Boli Respiratorii.

Consiliul Județean Iași, sub conducerea președintelui Costel Alexe, a demarat acest proiect ambițios, care va fi primul spital construit de la zero de către CJ Iași. 

Amplasat în zona Bucium, spitalul va ocupa o suprafață impresionantă de peste 42.000 de metri pătrați. Cu o capacitate totală de 350 de paturi, dintre care 320 sunt destinate spitalizării continue, acesta promite să devină un punct de referință în domeniul sănătății la nivel regional.

Valoarea estimată a contractului pentru proiectare și execuție se ridică la 458.493.636,94 lei, fără TVA. Este un investiție majoră, care subliniază angajamentul autorităților locale față de îmbunătățirea condițiilor medicale pentru locuitorii județului.

O Prioritate Absolută

Acest proiect reprezintă o prioritate absolută pentru județ. Lansarea licitației pentru proiectare și execuție marchează un moment crucial în implementarea acestui proiect. Este o investiție nu doar în prezent, ci și în viitorul generațiilor care vor urma.

Accesarea Fondurilor Europene

Un aspect important de menționat este că licitația a fost lansată cu clauză suspensivă, având în vedere intenția Consiliului Județean de a accesa fonduri europene în cadrul Programului Sănătate (POS) 2021 – 2027. 

Acest program este gestionat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și se află, la acest moment, în etapa de lansare a apelurilor de proiecte.

Inițiativa Consiliului Județean Iași de a construi Spitalul de Boli Respiratorii reprezintă un pas major în direcția dezvoltării infrastructurii medicale din județ. 

Este un semn clar al angajamentului autorităților de a oferi condiții medicale de top locuitorilor și de a investi în sănătatea și bunăstarea comunității.

Citește și: