Vizita Premierului Florin CÎȚU de astăzi este o reconfirmare că proiectele Iașului și ale Moldovei au susținere la București.

Vizita premierului Florin Cîțu de astăzi este o reconfirmare că proiectele Iașului și ale Moldovei au susținere la București.

Parcul Industrial de la Lețcani, care deja a primit finanțare, Institutul de Boli Cardiovasculare de la Miroslava, centura ușoară a orașului care va degreva traficul din Bucium, Sala Polivalentă de la Moara de Vânt sau autostrăzile A7 și A8 sunt câteva dintre marile proiecte care vor primi sprijin de la Guvern.

La alegerile parlamentare și locale am primit încrederea oamenilor, iar ca Președinte al PNL Iași mă voi implica cu toată determinarea pentru că ceea ce am promis în campanie să devină realitate.

Sunt încrezător că PNL Iași, cel mai puternic partid, care are conducerea Primăriei Iași, a Județului, majorități în CL și CJ, 53 de primari și sute de consilieri locali și viceprimari, va reuși, la finalul celor 4 ani de mandat, să vină în fața oamenilor cu fapte concrete.

PRINCIPALELE DECLARAȚII ALE PRIM-MINISTRULUI FLORIN CÎȚU LA IAȘI

„Am venit astăzi la Iaşi pentru a susţine moţiunea „România Liberală” în faţa colegilor mei. Va fi o discuţie interactivă. Avem liberali adevăraţi. Am o campanie care promovează liberalismul. Toţi membrii PNL după 25 septembrie veţi vedea un partid unit care va folosi toate resursele pentru a guverna România. Urmează o perioadă cu provocări, trebuie să găsim soluţii pentru ei. Continuăm lupta noastră cu inamicul nostru pe scenă politică PSD.

Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3%. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei, dar tot astăzi avem şi o veste bună: investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare”.

„Orice acţiune care încearcă să oprească campania de vaccinare trebuie sancţionata de toate instituţiile statului. Nu putem tolera aşa ceva. Ieri în Parlamentul României erau deputaţi şi senatori fără mască. 

Este inadmisibil şi cer statului să îi amendeze pe toţi, indiferent de ce funcţii au. Avem un număr din ce în ce mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus. 

Trebuie să ne gândim la acest lucru. Trebuie să purtăm masca unde trebuie. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că toţi romanii să nu aibă de suferit pe urma acestor facturi.

Obiectivele mele sunt clare, precise. Păstrăm guvernarea. România are nevoie de un guvern. Urmează PNRR după ce este aprobat trebuie implementat. România Educată intra astăzi în acţiune. Avem provocările pentru iarnă, începe anul şcolar luni. Nu ne permitem această criză politică. Vreau maturitate. Încă suntem în pandemie şi nu vreau să avem o criză politică”.

„Poţi să retragi moţiunea şi vii la masă să discutăm. Parlamentarii fără mască bruscau ieri un coleg de-al meu ieri în Parlament. 

Aceste atitudini nu pot fi tolerate. Eu credeam că suntem la masă cu un partid pro european care nu susţine violența de niciun fel. Sunt sigur că între membrii USR sunt oameni care gândesc şi sunt la noi. 

Sunt oameni care nu cred că violenţa este un mod în care să ne impunem punctul de vedere. 

Nu poate nimeni a nege că ieri acţiunile celor de la AUR nu au fost susţinute de conducerea pe care astăzi o are USR.

USR are o alianţă pe fata cu AUR şi încearcă să obţină o alianţă cu PSD pentru a da jos Guvernul. 

Le-am acceptat demisiile pentru a nu se face de ruşine. Mi se pare inadmisibil. 

Nu vom numi niciun secretar de stat pe care-l avem acum. Aceste posturi rămân libere pentru că nu vreau să rup aceasta coaliţie. Am delegat atribuţii şi rămânem aşa. Toate aceste proiecte pe care le-am început le vom duce mai departe”.

Citește și: