Vizită la Casa istoriei Europene din Bruxelles

Prezent în aceste zile la Bruxelles, am vizitat House of European History. 

Este un muzeu inovativ, inițiat in 2007 și inaugurat în 2017 care prezintă istoria politică, evenimențială fascinantă a continentului, punând accent pe perioada istoriei comunității europene. 

De la revoluțiile industriale la epoca distrugerii, la războiul rece, divizarea Europei, amenințarea nucleară, reunificarea continentului, cu artefacte fabuloase, hărți, filme și fotografii, muzeul este o perspectivă amplă a istoriei europene și a narațiunii noastre comune.

Casa Istoriei Europene este un forum pentru învățare, reflecție și dezbatere, deschis publicului din toate generațiile și mediile.

Misiunea principală este de a îmbunătăți înțelegerea istoriei europene în toată complexitatea ei, de a încuraja schimbul de idei și de a pune sub semnul întrebării ipotezele.

Casa prezintă istoria Europei într-un mod care crește gradul de conștientizare cu privire la multitudinea de perspective și interpretări. 
Păstrează amintirile împărtășite și divizate. 
Expune și colectează istoria integrării europene și fundamentele acesteia. 
Un proiect al Parlamentului European și parte a ofertei sale pentru vizitatori, Casa Istoriei Europene este independentă din punct de vedere academic.
Colecția transnațională, expozițiile și programele noastre oferă experiențe neașteptate și inspirate. Un loc pentru întâlniri și schimburi, interpretarea cu mai multe fațete a trecutului a Casei construiește punți către întrebări relevante pentru Europa de astăzi.

Citește și: