UE a realizat planuri de rezervă pentru contracararea oricăror efecte negative pe piețele petrolului, gazelor naturale ori cărbunelui.

Românii au mai multe temeri în această perioadă, din cauza agresiunii Rusiei în Ucraina, a fricii de război de la graniță, dar cetățenii români trebuie să știe că nu au de ce să se sperie. 

Nu trebuie să ne abandonăm unor panici inutile, să ne facem rezerve nejustificate de iod sau benzină sau să stăm la cozi nesfârșite la pașapoarte. 

România este apărată de orice consecințe grave ale unei crize economice pentru că este parte a Uniunii Europene.

România este la adăpost atât din punct de vedere militar, cât și economic. 

România este apărată împotriva oricărei agresiuni armate de cea mai puternică alianță militară din istorie – NATO. 

Trebuie să avem încredere în sursele oficiale, să le consultăm când întâlnim informații dubioase, trebuie să avem încredere în informatiile serioase și verificate.

 

Trebuie să fim asigurați că puterea economică a UE are imense resurse pentru a stăpâni și limita efectele oricărei crize ce s-ar ivi.

Înainte de impunerea sancțiunilor contra Rusiei, UE a realizat planuri de rezervă pentru contracararea oricăror efecte negative pe piețele petrolului, gazelor naturale ori cărbunelui.

Având, așadar, aceste asigurări – NATO, UE, pe care le vedem eficiente în aceste zile – înțelegem că nu avem vreun motiv de panică că ar putea lipsi benzina, gazele, iodul etc.

Acum trebuie să dovedim rezistență la zvonistică. Suntem protejați militar de NATO, protejați economic de UE, nu avem de ce ne teme, iar atitudinea noastră calmă, reținută ne va face triumfători în fața zvonurilor și dezinformării.

Dacă ne lăsăm cuprinși de panică ne facem rău singuri, cum ne-am făcut ieri rău păgubindu-ne, cumpărând benzina la prețuri nejustificat de mari și pierzând astfel sume considerabile.

Citește și: