RO SUA2 - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Transferul de primari de la PNL la PSD este o declaraţie de război pe faţă

Transferul de primari de la PNL la PSD este o declaraţie de război pe faţă pe care PSD şi Marcel Ciolacu o fac la adresa PNL. 

Nu cred că poate fi o tehnică dusă la nesfârşit de PSD. Devine un subiect tot mai greu de digerat de PNL.

Este pentru prima dată în 33 de ani când între două partide de asemenea dimensiune, aflate la guvernare, se întâmplă aşa ceva. Adică PSD să facă ostentativ conferinţe de presă în judeţe şi să arate că a mai adus nu ştiu câţi primari sau consilieri locali

Această acțiune ridică întrebări serioase despre integritatea politică și respectul față de alegători.
Racolarea primarilor liberali de către PSD nu este doar o acțiune incorectă în relația cu PNL, ci și un gest de nerespect față de alegătorii respectivelor localități. 

Chiar dacă nu vorbim despre localități mari sau pierderi consistente, fenomenul în sine este problematic. Astfel de acțiuni nu numai că subminează integritatea politică, dar și erodează încrederea cetățenilor în procesul democratic.

 

Impactul asupra Relațiilor Interpartinice

Comportamentul PSD, care nu doar acceptă, dar și stimulează acest proces, nu contribuie la construirea unei relații de încredere între partide. Este vital pentru sănătatea democrației noastre ca partidele politice să colaboreze într-un mod etic și transparent.

PSD arată că rămâne acelaşi partid pentru care transferul de primari devine o armă politică. La fel au făcut în 2014 prin ordonanţă de urgenţă, dar au mai făcut şi în alte momente cheie, în ideea de a-şi crea avantaj la alegerile prezidenţiale. Acesta este de faptul scopul transferului de primari.

Poziția PNL și Discuțiile în Coaliție

PNL urmărește cu atenție acest fenomen și va lua poziție atunci când va considera necesar. Președintele PNL a subliniat că a existat o discuție în Coaliție și s-a solicitat un acord mutual de neagresiune cu PSD, în special în privința racolării primarilor, însă acest acord nu a fost respectat.

 

Lecțiile Trecutului și Speranțele pentru Viitor

Este de sperat ca PSD să nu repete greșelile regimului Dragnea, unde lăcomia pentru putere, manifestată și prin racolarea primarilor, a condus la derapaje antidemocratice semnificative. O astfel de istorie nu ar trebui să se repete, iar PNL va sta ferm pentru a asigura integritatea și respectarea principiilor democratice.

Este esențial pentru sănătatea democrației noastre ca partidele să opereze cu respect și integritate, nu doar față de alegători, dar și în relațiile lor interpartinice.

Racolarea primarilor liberali de către PSD este o problemă serioasă care necesită atenție și acțiune fermă.

PNL rămâne angajat în protejarea valorilor democratice și așteaptă ca PSD să demonstreze un comportament politic responsabil și etic.

Citește și: