Am susținut în Parlament Strategia UE privind combaterea antisemitismului şi susţinerea vieţii evreieşti (2021-2030).

În plenul Camerei Deputaților, am susținut Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor Strategia UE privind combaterea antisemitismului şi susţinerea vieţii evreieşti (2021-2030).

România a fost printre primele state care a adoptat o Strategie națională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului,
xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură.

Mesajul statului român este de toleranță 0 față de amenințările cu caracter antisemit și xenofob, față de discurs instigator la ură, diverse forme de intoleranță și discriminare.

Sunt implicate aproape 20 de instituții și în următoarele 2 săptămâni Guvernul va crea Comitetul Interministerial pentru implementarea acestei strategii care are termen 2021 – 2023.

Pentru prima dată vom avea date complete de la Ministerul de Interne și de la alte instituții cu privire la actele cu caracter antisemit.

Vom reevalua toate programele academice și vom înceca să le înbunătățim pe cele ale altor instituții care se ocupă cu perfecționarea funcționarilor publici.

Citește și: