Spitalul de copii ”Sfânta Maria” va deveni cel mai modern spital de pediatrie din țară. Investiții de 140 mil. lei

Administrația liberală de la Consiliul Județean Iași – Iași County Council reabilitează, modernizează și dotează Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria” Iasi, cel mai mare spital de pediatrie din țară.
Împreună cu premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, miniștrii Lucian Bode, Sebastian Burduja, Ligia Deca, deputatul Dr. Nelu Tataru, președinte al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaților, senatorul Liviu Brătescu, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași și colegi din administrația publică locală, am vizitat Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași, unde au loc ample lucări pentru a oferi micilor pacienți condițiile medicale care să-i ajute la o însănătoșire cât mai rapidă.
Consiliul Județean Iași investește aici aproape 140 de milioane de lei iar stadiul de execuție a lucrărilor se apropie de 100%.
 
🏥 La finalul acestor lucrări, Unitatea de Primiri Urgențe va funcționa într-o clădire nouă, cu demisol, parter și etaj, și va include un heliport pe terasa clădirii. Investițiile în Spitalul de Pediatrie nu se opresc aici, pentru că lucrăm și la extinderea spațiilor medicale. Proiectele includ un Ambulatoriu, un Centru de Recuperare Neuromotorie și o nouă clădire de 8 etaje ce va cuprinde, printre altele, un bloc operator.
 
💰 Finanțarea pentru extinderea și dotarea Unității de Urgență din cadrul Spitalului pentru Copii este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.
 
Investițiile în sănătatea ieșenilor sunt prioritare, mai ales după ce pandemia a testat rezistența sistemului medical și a arătat cât de vulnerabili suntem. Ne dorim ca ieșenii să aibă încredere în spitalele ieșene și în cadrele medicale dedicate și bine pregătite.

Citește și: