Soluția alegerilor anticipate susținută de PSD ar fi o catastrofă umanitară pentru România.

Partidul Național Liberal este un partid responsabil în fapte, nu în vorbe. Nu am fost cei care am declanșat criza politică, dar vrem să fim cei care o încheie.

Facem asta pentru că România este astăzi în fața unei amenințări uriașe, generate de evoluția pandemiei. 

În fața bolii și a morții nu e timp de orgolii și blocaje, sunt necesare acțiuni rapide și hotărâte pentru depășirea unei situații care amenință sănătatea publică.

PNL a a ales să nu intre în spirala orgoliilor politice generată de celelalte partide și să adopte singura soluție bună pentru România, cea a responsabilității politice.

Invităm partidele să ne urmeze în acest demers. Pentru a putea merge mai departe, România are nevoie, înainte de toate, să treacă cu bine peste pandemie.

Partidele parlamentare trebuie să înțeleagă miza politică a momentului și să renunțe la orgoliile politice.

Soluția alegerilor anticipate susținută de PSD ar fi o catastrofă umanitară pentru România. Avem nevoie de un Guvern care să ia măsuri urgente și ferme. 

Un Guvern provizoriu propus de PSD nu ar avea puterea să acționeze decisiv în aceste momente grele.

Totodată, este de neînțeles poziția USR. Întâi liderii USR au susținut că vor susține un nou Guvern dacă PNL va propune un alt premier decât Florin Cîțu. 

Președintele PNL a oferit soluția pentru rezolvarea blocajului politic, deși nu noi am fost cei care am împins țara în criză votând alături de PSD și AUR moțiunea de cenzură. 

Dar chiar și după ce PNL a anunțat un alt nume de premier, USR continuă să aibă o poziție distructivă, anunțând că nu va vota un Guvern PNL-UDMR.

Și PSD, și USR au avut posibilitatea să-și asume guvernarea. PSD nu a dorit acest lucru, iar USR a venit cu o soluție inadecvată, care nu a primit sprijinul Parlamentului.

În fața acestei situații de blocaj, PNL a decis să pună pe masa partidelor parlamentare responsabile un nume de premier și o soluție de Guvern pentru ca România să iasă din criză.

Facem asta pentru că imperativul contextului prin care trecem este să avem rapid un guvern funcțional, care să poată gestiona eficient criza prin care trecem.

Citește și: