Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru proiectul Declaraţiei Parlamentului României privind consolidarea egalităţii de gen în România.

Am participat la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru proiectul Declaraţiei Parlamentului României privind consolidarea egalităţii de gen în România.


Partidul Naţional Liberal își asumă și încurajează participarea deplină și egală a tuturor femeilor din România și demersurile care să dezvolte, finanțeze și implementeze programe, inițiative și politici publice relevante. 

Recunoaștem necesitatea implementării și aplicării unui cadru legislativ care să elimine inegalitățile nedrepte și promovării accesului egal la mandatele de reprezentare politică sau la responsabilitățile profesionale și pozițiile de conducere. Vom continua să sprijinim eliminearea tuturor formelor de inegalitate de gen precum violența împtriva fetelor și femeilor, căsătoria timpurie și forțată, lipsa de echitate la angajare și diferența salarială între femei și bărbați sau participarea inegală la luarea deciziilor publice și private.

PS. A fost un prilej de bucurie să o reîntâlnesc pe Ligia Deca, ministrul Educației, care sprijină pe deplin proiectele pe care le promovez în calitate de Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Memoriei, Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului.

Citește și: