Sala Polivalentă de 10.000 de locuri va deveni realitate!

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a marcat un moment semnificativ, anunțând lansarea în dezbatere publică a proiectului pentru Sala Polivalentă din Iași. Această inițiativă, o asumare a guvernării liberale, subliniază angajamentul nostru ferm pentru dezvoltarea orașului și regiunii.

Proiectul va fi deschis pentru transparență decizională timp de 10 zile, oferind fiecărui cetățean șansa de a contribui activ și de a fi parte din acest proces important. Este o oportunitate unică pentru fiecare dintre voi de a vă implica și de a influența viitorul comunității noastre.

Valoarea estimată a proiectului este de 475.928.489,15 lei (aproximativ 96 de milioane de euro), o investiție majoră care subliniază angajamentul Statului Român față de dezvoltarea infrastructurii sportive. Durata de realizare a proiectului este estimată la 24 de luni, cu implicarea directă a Ministerului Dezvoltării și a Companiei Naționale de Investiții SA.

Acest proiect beneficiază de un sprijin real din partea Guvernului României, cu mulțumiri speciale adresate președintelui Senatului României și al PNL, domnul Nicolae Ciucă, ministrului Dez

Sala Polivalentă „Regina Maria” va avea următoarele caracteristici remarcabile:

  • Capacitate Maximă: 9.623 de persoane.
  • Dimensiuni: Teren principal de 60m x 30m.
  • Utilizare: Bază de antrenament pentru sporturi precum handbal, baschet, volei.
  • Facilități: Spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare.
  • Arie Construită: 12.926,80 mp; Arie Desfășurată: 39.082,75 mp; Arie Utilă: 37.084,25 mp.
  • Înălțime Maximă: 29 de metri.


Pe lângă sala principală, complexul va include:

  • O sală de antrenament cu o capacitate de 110 persoane.
  • Terenuri sportive în aer liber.
  • Infrastructură completă: străzi, parcări, alei pietonale, spații verzi.

Prin inaugurarea noului terminal T4, Aeroportul Internațional Iași devine al doilea cel mai mare aeroport din România. Investiția de 391.776.988,73 lei fără TVA a permis extinderea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la standarde europene. Acest proiect a fost realizat cu 85% fonduri europene, 13% contribuția de la bugetul de stat și 2% contribuția din bugetul propriu.

În decembrie 2023, proiectul a primit avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe. Până în prezent, Primăria Municipiului Iași a finalizat și trimis toate documentațiile necesare, inclusiv studiul de fezabilitate și autorizațiile legale.

Citește și: