România are una dintre cele mai bune creșteri economice din regiune, deși creșterea economică din Europa de Vest a încetinit

România a reușit o rectificare pozitivă și fără creșterea deficitului bugetar, într-o perioadă de mari dificultăți economice. 
 
Au fost alocate fonduri pentru programe de asistență socială, proiecte din Agricultură (destinate, în principal, remedierii efectelor secetei) și plata unor dobânzi. 
 
Este ultima rectificare din 2022, următoarea discuție a Guvernului pe tema aceasta va fi la prima lectură a proiectului de buget pe 2023.
 
Este o rectificare pozitivă, lucru rar întâlnit într-o perioadă de complicații economice, chiar și pentru țările dezvoltate. 
 
Să ne uităm în jur: creșterea economică din Europa de Vest a încetinit, multe state sunt în recesiune tehnică, dar România are una dintre cele mai bune creșteri economice din regiune.
Când întreg continentul traversează aceeași criză economică, guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a găsit bani pentru România.
Banii se duc, în principal, către ministerele Finanțelor, Muncii, Agriculturii, Economiei și Justiției. 
 
Dincolo de compensări și rebalansări ale unor cheltuieli publice, la această rectificare au fost alocate fonduri pentru o serie de programe guvernamentale de asistență socială, proiecte reparatorii pentru operatorii din Agricultură care au fost afectați de seceta din vară și plata unor dobânzi.
 
După această rectificare pozitivă, deficitul bugetar a rămas același. Într-o perioadă dificilă economic, rectificările bugetare vin însoțite de o mărire a deficitului. 
 
Faptul că deficitul nu a fost modificat este un succes al guvernului condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă, care a făcut doar o reechilibrare bugetară și a reușit să păstreze nemodificate angajamentele României în fața Comisiei Europene. 
 
Acesta este un semnal de stabilitate economică și soliditate fiscală, la care sunt atente toate instituțiile internaționale de finanțare.

Citește și: