Rolul administrației locale în asigurarea accesului la educație, organizată de Consiliul Județean Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Teach for Romania.

Am participat, în calitate de Reprezentant Special al Guvernului, la dezbaterile privind Rolul administrației locale în asigurarea accesului la educație, organizată de Consiliul Județean Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Teach for Romania.
La dezbatere au participat consilierul prezidențial Ligia Deca, secretarul de stat în Ministerul Educației Marina Manea, președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, vicepreședintele Consiliului Județean Iași Sorin Afloarei, președintele Agenției Naționale pentru Romi Iulian Paraschiv, membrul în Consiliul de Administrație Teach for Romania Mariana Gheorghe, inspectorul școlar general Antoci Luciana și primari din județul Iași.
 
Am salutat progresul și eforturile pe care administrațiile locale, indiferent de culoarea politică, l-au făcut în sprijinul sectorului educațional, pentru că aceasta este, în esență, cea mai de preț investiție pe care o putem face în comunitățile noastre.

Fie că vorbim de Consiliul Județean Iași, de Primăria Municipiului Iași, de multe dintre primăriile din județ, de Inspectoratul Școlar Județean Iași, se observă progresul substanțial în asigurarea accesului la educație.

Amintesc de cele 2 milioane de lei alocate de CJ Iași pentru rezolvarea problemelor toaletelor necorespunzătoare din școli, de sprijinul acordat unităților de învățământ în procesul de dotare cu microbuze școlare sau susținerea financiară substanțială pentru furnizarea produselor alimentare din cadrul Programului pentru școli.

De partea cealaltă, Primăria Municipiului Iași conduce un program intens de investiții în școlile din Iași, fie că vorbim de reabilitări și modernizări, terenuri de sport, de săli de sport sau de bazine de înot.

Citește și: