Republica Moldova, mai aproape de Europa prin construcția Podului de la Ungheni și a Autostrăzii A8

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 667 din 4 iulie 2022 a fost publicat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind aspectele tehnice, financiare, juridice şi organizatorice referitoare la construirea, exploatarea, întreţinerea şi repararea podului rutier de frontieră între cele două state, peste râul Prut, între localităţile Ungheni (România)-Ungheni (Republica Moldova).

 Studiul de Fezabilitate pentru Podul de la Ungheni este finalizat, iar proiectul se află în etapa obținerii acordului de mediu (cu estimarea de obținere acordului până la sfârșitul anului).

Am adresat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, o interpelare prin care solicit un calendar privind proiectarea și execuția Podului de la Ungheni, un obiectiv de infrastructură esențial pentru conectivitatea Republicii Moldova cu Europa.

Pe această cale, i-am adus în vedere ministrului să aibă în vedere că acest obiectiv strategic de infrastructură este aproape inutil dacă investiția nu va fi sincronizată cu secțiunea de Autostradă Târgu Neamț – Iași – Ungheni, mult în urma calendarului preconizat.

 

Rațiunea acestei investiții este de a o lega de Autostrada A8 și mai departe de A7 la Pașcani. 

Citește și: