1 - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Raport de activitate noiembrie 2023

În calitate de deputat al Parlamentului României, este esențial să menținem un dialog deschis și transparent cu cetățenii pe care îi reprezentăm. 

Prin urmare, prezint acest raport de activitate pentru luna noiembrie 2024, în scopul de a oferi o perspectivă detaliată asupra muncii și angajamentelor mele atât pe plan național, cât și internațional.

Luna aceasta a fost marcată de o serie de evenimente și inițiative semnificative. De la vizita oficială în Israel, care a oferit oportunități de înțelegere aprofundată a situației geopolitice și de consolidare a relațiilor bilaterale, până la activitatea intensă în cadrul Parlamentului României, unde am participat activ la dezbateri legislative și am contribuit la formarea politicilor naționale. De asemenea, am avut onoarea de a primi vizita europarlamentarului Cristian Bușoi în Iași, unde am discutat despre proiecte de dezvoltare regională și oportunități de finanțare europeană.

Acest raport își propune să ofere o imagine completă a implicării și dedicării mele față de datoria parlamentară și față de interesele României. Am încredere că, prin această comunicare, voi putea sublinia importanța responsabilității și transparenței în politica noastră națională.

În continuare, voi detalia fiecare aspect al activității mele din luna noiembrie, subliniind contribuțiile și realizările în domeniile cheie ale activității mele parlamentare.Această introducere oferă o privire generală asupra conținutului raportului de activitate și subliniază angajamentul dvs. față de transparență și responsabilitate în rolul dvs. de deputat.

1. Vizita în Israel

În noiembrie 2024, am efectuat o vizită oficială în Israel, ca membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Israelul. Scopul acestei vizite a fost de a observa și a înțelege mai bine consecințele atacurilor teroriste ale Hamas și Hezbollah asupra Israelului. Am vizitat locurile afectate de aceste atrocități și am discutat cu oficialii guvernamentali israelieni, membri ai forțelor de securitate și victime ale terorismului.

Aceste experiențe m-au profund impresionat și mi-au întărit convingerea că acțiunile teroriste ale Hamas sunt inacceptabile și necesită o reacție fermă din partea comunității internaționale.

Solidaritatea mea cu poporul israelian este neclintită și susțin cu tărie dreptul Israelului de a-și apăra cetățenii și teritoriul împotriva oricăror amenințări teroriste.


2. Activitatea Parlamentară

În luna noiembrie, am participat activ la sesiunile parlamentare, votând pe diverse proiecte de lege și inițiative legislative. Am avut un rol activ în dezbaterile din comisiile de specialitate și plenul Parlamentului, contribuind la dezvoltarea și îmbunătățirea legislației naționale.

Prin prezența și participarea mea constantă, am urmărit să reprezint interesele alegătorilor mei și să contribui la progresul legislativ al României.


3. Vizita Europarlamentarului Cristian Bușoi la Iași

Am avut plăcerea de a-l întâmpina pe europarlamentarul Cristian Bușoi în Iași. Împreună cu conducerea Consiliului Județean Iași, am discutat despre proiectele de modernizare și dezvoltare ale regiunii noastre.

Accentul a fost pus pe identificarea oportunităților de finanțare europeană pentru aceste proiecte, urmărind astfel să aducem beneficii semnificative comunității locale și să promovăm dezvoltarea durabilă a județului Iași.
4. Întrebări și Interpelări în Parlament

De-a lungul sesiunii parlamentare din noiembrie, am adresat mai multe întrebări și interpelări guvernului și altor instituții. Acestea au vizat diverse subiecte de interes național, precum sănătatea, educația, infrastructura și politica externă.

Scopul acestor demersuri a fost de a asigura transparența și responsabilitatea în acțiunile executivului, precum și de a oferi răspunsuri clare și concrete cetățenilor români.
5. Activitate Politică

Pe plan local, activitatea mea politică a inclus vizite în diferite localități din județ, unde am discutat cu cetățenii și am evaluat nevoile și preocupările lor.

Am participat, de asemenea, la procesul de desemnare a candidaților pentru alegerile locale din anumite localități, asigurându-mă că partidul nostru va fi reprezentat de persoane competente și dedicate interesului public.

Aceste activități au fost esențiale pentru menținerea legăturii strânse cu baza electorală și pentru înțelegerea realităților locale.
Citește și: