Raport de activitate la un an de Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobniei

În luna ianuarie a acestui an, am împlinit un an de când ocup poziția onorabilă de Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobniei. 

Am misiunea, în această calitate, să ofer expertiză în elaborarea, coordonarea și dezvoltarea politicilor memoriei, prevenirea și combaterea antisemitismului, a xenofobiei, extremismului și altor forme de intoleranță, discurs instigator la ură și violență simbolică.

Am căutat să inițiez și să sprijin acțiuni, inițiative și politici menite să sporească gradul de conștientizare și să încurajeze o cultură a memoriei clădite pe principii democratice, pe adevăr și responsabilitate civică.

Vă îndemn să parcurgeți întregul raport de activitate pe perioada ultimului an, în mandatul de Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

 

Citește și: