Raport activitate mai 2023

Activitate parlamentară

Am susținut, în Parlament, o declarație politică că România a avut onoarea să găzduiască cea de-a patra întâlnire a Grupului de Lucru al Comisiei Europene, un eveniment important în lupta împotriva antisemitismului și promovarea vieții evreiești. Împreună cu Premierul Nicolae Ionel Ciucă și secretarul de stat Irina Dumitrița Solomon, am fost fost gazdele acestui eveniment de marcă, la care au participat peste 80 de oficiali din UE, Ucraina, Republica Moldova și alte organizații internaționale.

Într-o ședință solemnă impresionantă a camerelor reunite ale Parlamentului, România și Israel au marcat și onorat 75 de ani de relații diplomatice neîntrerupte. Invitatul de onoare a fost președintele Parlamentului din Israel, Amir Ohana.

Am pledat în Parlament pentru majorarea salariilor, o problemă reală și îndreptățită care necesită atenție imediată. 

Am susținut printr-o interpelare faptul că Mănăstirea „Sf. Trei Ierarhi” trebuie inclusă în patrimoniul UNESCO.

Repezentant special al Guvernului României

În calitate de reprezentant special al Guvernului, am avut întâlniri cu reprezentanți diplomatici ai altor țări sau ai instituțiilor române.

Activitatea politică

Activitatea politică a presuspus vizite în circumscripția electorală Iași, participarea la dezbateri, precum și demersuri pentru proiectele strategice ale Județului Iași.

Comisia parlamentară SRI

Citește și: