Raport activitate luna iulie 2022

Sinteză activitate

Îmbunătățirea programelor de predare a materiei „Istoria evreilor. Holocaustul” și pregătirea cadrelor didactice în acest scop au fost aspecte la care am căutat răspunsuri în cadrul vizitei oficiale pe care am avut-o, în luna iulie, în Statele Unite ale Americii.

Tot în luna iulie am efectuat o vizită oficială în Israel, 

Am fost impresionat – și oricine va merge aici va fi – de ceea ce statul Israel a realizat la Tel Aviv – Muzeul Diasporei Evreiești, o instituție remarcabilă care spune povestea identității, istoriei, culturii, religiei și a aportului pe care evreii l-au avut în lume. Cu un cost total de peste 100 de milioane de dolari, noul muzeu (deschis inițial în 1978) a fost redeschis la capătul unui lung proces de reabilitare, de peste un deceniu, anul trecut.

La Guvernul României, alături de premierul Nicolae Ionel Ciucă și Irina Dumitrița Solomon, secretar de stat în Cancelaria prim-ministrului, și Dan Carbunaru, purtator de cuvant al Executivului, am avut o întrevedere cu co-fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, pentru a identifica soluții, inclusiv legislative, astfel încât, după finalizarea construcției primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă, asociația să se poată implica în procesul managerial, cu toată expertiza de care dispune. Pentru că spitalul este construit pe terenul pus la dispoziție de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie”, va fi în proprietatea statului român, care îl va administra. În acest caz, statul român trebuie să creeze un mecanism pilot care să faciliteze administrarea spitalului.

 

Vizită în SUA

Vizită în Israel

Reprezentant Special al Guvernului

Activitate politică

Totodată, am avut pe masa ședinței inițiativa Comisiei Europene numită Cartea verde privind îmbătrânirea populației și impactul îmbătrânirii populației la nivel european.

Vă mulțumesc și vă asigur de bunele intenții!

Citește și: