Raport activitate luna august 2022

Sinteză activitate

Cel mai important eveniment al lunii august a fost Forumul Educației, organizat împreună cu experti din cadrul PNL Iași, împreună cu Asociația Profesorilor Liberali din Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Am participat la ședința bilunară privitoare la stadiul autostrăzilor A7 și A8. Proiectanții au o misiune importantă în perioada următoare și trebuie să se asigure că termenele sunt respectate. 

Am participat la Ceremonia de comemorare a victimelor rome ale Holocaustului, organizată de Agenția Națională pentru Romi, cu ocazia Zilei Europene de comemorare a victimelor Holocaustului împotriva romilor. Este pentru prima dată când memoria victimelor Holocaustului împotriva romilor este comemorată cu onorul Gărzii de Onoare a Ministerului Apărării Naționale.

Am participat, în inima Transilvaniei, la “Haferland” la cel mai important festival-eveniment care promovează cultura, tradițiile, obiceiurile, viața spirituală a sașilor din zece sate din Brasov și Mureș.

Am sesizat CNCD cu privire la discursul rasist susținut de către dl. Viktor Orban, președintele FIDESZ, la Băile Tușnad, în România, în data de 23.06.2022. Declarațiile care fac apel la ”puritate rasială” sunt inaccpetabile într-o Românie europeană și tolerantă.

Am primit, la Palatul Victoria, vizita doamnei Dalit Stauber, Direcror General al Ministerului Educației din Israel. 

 Am participat la deschiderea celei de a 14 a ediții a Universității de Vară de la Râmnicu Sărat “Pedagogia Memoriei și Datoria neuitării” organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Am participat la ceremonia dedicată zilei europene de comemorare a tuturor victimelor regimurilor totalitare și europene, care a avut loc la Închisoarea Tacerii de la Râmnicu Sărat, fostul penitenciar comunist pentru deținuți politic.

 

Profil politic și administrativ

Cel mai important eveniment din luna august - Forumul Educației

Activitate politică

Reprezentant Special al Guvernului

Activitate parlamentară

Vă mulțumesc și vă asigur de bunele intenții!

Citește și: