Muraru Europa TNL - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Proiect TNL ”Aducem Europa în fiecare localitate!”

Recent, la evenimentul organizat de Tineretul Național Liberal Iași sub titulatura „Europa în fiecare localitate”, am avut oportunitatea de a sublinia, prin simbolismul steagurilor României și Uniunii Europene desfășurate în fața Palatului Culturii din Iași, angajamentul nostru profund față de valorile europene.

Acest steag, care a străbătut toate cele 41 de județe ale țării, nu este doar un simbol, ci un testament al legăturii noastre indisolubile cu Europa.

 

Acest steag, care a străbătut toate cele 41 de județe ale țării, nu este doar un simbol, ci un testament al legăturii noastre indisolubile cu Europa.

Guvernarea Partidului Național Liberal a demonstrat, prin performanțele în atragerea fondurilor europene, capacitatea de a transforma aceste resurse în proiecte vitale pentru modernizarea României. De la aderarea la Uniunea Europeană, România a beneficiat de peste 60 de miliarde de euro, fonduri care au sprijinit proiecte esențiale de infrastructură, și a oferit tinerilor oportunități fără precedent, cum ar fi programul Erasmus.

În discursul meu, am subliniat rolul esențial al tineretului în modelarea viitorului european. Prin programe cum sunt Granturile IMM sau ajutoarele pentru Microîntreprinderi, tinerii noștri sunt încurajați să inițieze și să dezvolte afaceri proprii, contribuind astfel la prosperitatea comună.

Aceste inițiative sunt dovezi ale angajamentului nostru pentru a susține o Europă a inovației și a oportunităților.

 

Dragi tineri, întâlnirea noastră de azi nu este doar o ceremonie, ci un pas concret către formarea unei Europe mai puternice. Credința mea este că, prin ascultarea și implementarea ideilor voastre, putem construi o Uniune care nu doar că va rezista testului timpului, dar va prospera.

Mai mult decât atât, Uniunea Europeană, ca spațiu al liberei circulații și al securității, trebuie să rămână un exemplu de unitate și forță. Rolul României este crucial în consolidarea acestor valori și în susținerea extinderii lor, chiar și în aceste vremuri de incertitudine geopolitică.

În contextul alegerilor europene care se apropie, îmi reafirm angajamentul de a lucra pentru o Europă care valorizează și promovează principiile de bază ale democrației și dezvoltării sustenabile. Este esențial să definim împreună prioritățile care vor forma răspunsul nostru la provocările actuale și viitoare.

Prin unitate și angajament continuu, putem face din Europa nu doar un spațiu al prosperității, dar și un model de sustenabilitate și coeziune pentru întreaga lume. Haideți să lucrăm împreună pentru acest ideal.

 

Citește și: