Prin ”Săptămâna Liberală” am marcat 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal

✌️ Dialog, energie, zâmbete și idei, toate aceasta fiind ingredientele Săptămânii liberale la Iași, în perioada 22 – 29 mai 2022, cu prilejul împlinirii a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal.
Opt zile de dezbateri, de evenimente, de activități și acțiuni culturale, istorice și umanitare au fost organizate de colegii noștri liberali. 
A fost un efort conjugat și o mobilizare de amploare a tuturor colegilor liberali de la Iași, fie că vorbim de filiala județeană și municipală a PNL Iași, de organizația femeilor liberale și de organizațiile de tineret, studenți și elevi.
 

Am onorat istoria Partidului Național Liberal, prin 𝗱𝗲𝗽𝘂𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗿𝗼𝗮𝗻𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗳𝗹𝗼𝗿𝗶 la statuile unor personalități de marcă a liberalismului din România: Nicolae Gane, I.C. Brătianu și Ion I.C. Brătianu.

Am organizat o 𝗰𝗮𝗺𝗽𝗮𝗻𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗱𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝘀𝗮̂𝗻𝗴𝗲𝗹𝘂𝗶 și am pregătit, zilnic, o interesantă expoziție despre personalitățile marcante ale liberalismului românesc: “𝗗𝗶𝗻𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮 𝗕𝗿𝐚̆𝘁𝗶𝗲𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿, 𝗼 𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲 𝗮 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝗹𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗿𝗼𝗺𝐚̂𝗻𝗲𝘀𝗰”.

Cel mai mare 𝗳𝗹𝗮𝘀𝗵𝗺𝗼𝗯 din ultimii ani a fost organizat la Iași de colegii noștri din Tineretul Național Liberal Iași, Clubul Studenților Liberali Iași și Clubul Elevilor Liberali Iași, cele mai active organizații politice de tineret din Iași și printre primele în țară.

Am organizat multiple dezbateri pe diferite teme de interes general, la care ieșenii au avut acces și au putut adresa întrebări sau sugestii. Am discutat despre 𝗜𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗣𝗮𝗿𝘁𝗶𝗱𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗡𝗮𝐭̗𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝗹 la Pașcani, despre 𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝗹𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹 𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗰, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝘁𝗲𝗼𝗿𝗶𝗲 𝗹𝗮 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗶 𝗴𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹𝗲 și despre 𝗖𝘂𝗺 𝗽𝗲𝗿𝗰𝗲𝗽 𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝗹𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹 astăzi. Am subliniat importanța dialogului cu cetățeanul în cadrul dezbaterii 𝗔𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝐭̗𝗶𝗮 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝐚̆ 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝐚̆ 𝐬̗𝗶 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗲𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹𝐚̆ iar în cadrul unui alt eveniment am căutat răspunsuri și soluții despre cum 𝗦𝐚̆ 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝗺 𝐢̂𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝐚̆ 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗹𝗶𝗯𝗿𝘂𝗹 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗼-𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗽𝗼𝘀𝘁-𝗽𝗮𝗻𝗱𝗲𝗺𝗶𝗰.

Am prezentat 𝘀𝗶𝗻𝘁𝗲𝘇𝗮 𝗰𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗺𝗮𝗶 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝐭̗𝗶𝗲𝗶 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲 𝗹𝗮 𝗜𝗮𝐬̗𝗶, pornind de aeroport, parcuri industriale, infrastructură spitalicească, rutieră și turistică la Consiliul Județean Iași sau zecile de proiecte cu finanțare din fonduri nerambursabile în valoare de peste 1 miliard de lei pentru îmbunătățirea calității vieții depuse de Primăria Municipiului Iași, arătând că administrația liberală dovedește implicare și determinare în implementarea obiectivelor de dezvoltare regională așteptate de toți ieșenii.

Am făcut o incursiune în istorie, în cadrul dezbaterii „𝗟𝗲𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲. 𝗗𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶 𝐬̗𝗶 𝗰𝐚̆𝗿𝘁𝗶”, unde au avut loc discuții stimulatoare despre ideile și valorile liberalismului.
Totodată, la finalul săptămânii, 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝐭̗𝗶𝗮 𝗧𝗡𝗟 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗜𝗮𝐬̗𝗶 𝐬̗𝗶-𝗮 𝗮𝗹𝗲𝘀 𝗼 𝗻𝗼𝘂𝐚̆ 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲, motivată să participe activ la viața politică și să facă în același timp performanță în propriile cariere profesionale.

Citește și: