Premierul Florin Cîțu are toată susținerea pentru modernizarea localităților din România!

Premierul Florin Cîțu are toată susținerea pentru modernizarea localităților din România!
ℹ️ 57% dintre localități nu au canalizare.
 
ℹ️ 29% dintre localități nu au apă curentă.
 
ℹ️ 69% dintre localități nu au rețele de gaze naturale.
 
ℹ️ 20.000 de kilometri de drumuri județene nemodernizate.
 
ℹ️ 27.000 de kilometri de drumuri comunale la pământ!

Biroul Politic National al Partidului National Liberal îşi reafirma sustinerea ferma pentru exercitarea, în continuare, de catre Florin Cîtu a functiei de premier al Guvernului Romaniei.

Mandatul care i-a fost încredintat lui Florin Citu, de catre toate partidele din cadrul Coalitiei, a fost unul pentru modernizarea si dezvoltarea Romaniei. Evolutiile din ultimele 9 luni au confirmat nu doar angajamentul, dar si succesul, al sau si al intregii echipe guvernamentale, in avansarea pe acest drum.

Reusitele României din aceasta perioadă, de la cresterea economici record la fondurile mai mari ca niciodată alocate pentru investitii, vorbesc de la sine despre buna guvernare realizată de către Cabinetul condus de premierul Florin Cîtu.

Este important nu doar să continuăm în aceeasi manieră, dar chiar să accelerăm procesele de transformare în bine a Romăniei, generănd astfel progrese ireversibile care să se vadă direct în confortul vietii de zi cu zi a romănilor.

Programul “Anghel Saligny” nu este despre ambitii, ci despre dorinta noastră ca formatiune a Coalitiei de a fi alături de comunitătile locale. Să aibă acces la servicii de bază ale secolului 21 într-o tară europeană. Romănia nu înseamnă doar marile orase. Romănia înseamnă si sate si comune. Obiectivul nostru este să ridicăm întreaga Romănie. 

Accesul la servicii de apă si canal, la gaze, la drumuri moderne, trebuie să tină de firescul vietii de zi cu zi a fiecărui romăn, din fiecare localitate a tării. Este o normalitate si o necesitate pe care actuala Coalitie s-a angajat să le realizeze. Programul este complementar PNRR şi este în total acord cu PPE, partenerii noştri europeni.

Pentru ca toate obiectivele de dezvoltare a României incluse in programul de guvernare să fie atinse, este obligatoriu ca actuala Coalitie de guvernare să functioneze, prin dialog, loialitate si respect reciproc, până in 202a si chiar până in 2028. Dincolo de orice diferente, ceea ce ne uneste si ne-a adus impreună cântărește mult mai mult: dorinta de a moderniza cu adevărat Romónia si de a tine mai departe în opozitie principalul responsabil pentru subdezvoltarea Romóniei din ultimii 30 de ani, PSD.

România nu ïsi poate permite o nouă perioadă de instabilitate si impredictibilitate, din care principalii perdanti ar fi românii, iar principalii câstigători formatiunile cu discurs demagogic. Adversarii politici nu sunt în Coalitie, ci în afara ei.

Există multe proiecte asupra cărora Coalitia si Cabinetul trebuie să isi indrepte toată atentia. 

Există provocări reale ce tin de agenda guvernamentală din diferite domenii – de la agricultură la energie, de la digitalizare la mediu, de la sănătate la educatie si transporturi – subiecte ce trebuie să primească răspunsurile cele mai bune si intr-un termen cât mai scurt. Acesta este obiectivul nostru, comun.

Electoratul român ne-a acordat încrederea si ne-a investit cu responsabilitatea de a guverna împreună, prin votul majoritar exprimat în decembrie 2020 pentru formatiunile de centru dreapta europene. PNL este decis să onoreze această responsabilitate si ne exprimăm încrederea că și partenerii noştri vor alege aceeasi cale.

Citește și: