Numele și tradițiile României sunt din ce în ce mai prezente și mai vizibile în America! Festivalul „Romanian Week at the Warf” la Washington DC

Numele și tradițiile României sunt din ce în ce mai prezente și mai vizibile în America! Festivalul „Romanian Week at the Warf” la Washington DC

Am participat în acest weekend la o extraordinară demonstrație de tradiții românești în capitala SUA, la Washington DC. 

Pentru a marca cei 25 de ani de parteneriat strategic, Ambasada noastră din capitala SUA, alături de ICR New-York, CJ Maramureș alături de Banca Transilvania și The Warf au făcut două zile cu adevărat românești pe celebrul chei The Warf, cu muzică live, dansuri tradiționale, spectacole de meșteșuguri, expoziții și degustare de vin și mâncare. 

Celebrul debarcader, o faleză maritimă cu rezonanță istorică, astăzi un centru urban reabilitat complet și întreținut spectaculos, a fost pentru două zile o Românie în miniatură cu tot ce are mai frumos ea: tradiții, artă, spectacole, și oameni care iubesc România!

Tradiționala ie românească a umplut celebrul The Warf și a fost o foarte frumoasă prezentare a tradițiilor noastre care au trecut oceanul și au reunit românii din zona DC. 

Expoziții de artizanat, muzică și dans tradițional, degustare de mâncare și vin din țara din sud-estul Europei au fost o delectare care au făcut ca numele României să răsune și mai autentic.

Ansamblurile „Transilvania”, „Carpathia”, Ana Everling Trio Gerber, interpreții Corina Sîrghi & Taraful Jean, concertul dep/trap de Tehno-Vrăjitoarele (Techno-Witches) Niko G. & Kali și mulți alții au fost o încântare în capitala națiunii americane.

Citește și: