2 1 - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Nelly MIRICIOIU la Palatul Victoria!

Am fost alături de primul-ministru, Nicolae Ciucă, la primirea sopranei Nelly MIRICIOIU la Palatul Victoria. Un moment emoționant când marea artistă a fost pentru prima dată invitată și felicitată de un șef al Executivului. Recent, Nelly MIRICIOIU a împlinit ‘70 de ani și 50 de ani de carieră, revenirea din aceste zile la București marcând și retragerea în glorie de pe scenă.

Nelly MIRICIOIU nu este doar un nume în lumea artistică, dar și unul dintre cei mai cunoscuți ambasadori ai României. Prin ceea ce a făcut, ea a purtat steagul României în toate colțurile lumii, vorbind despre moștenirea noastră, despre cultura și muzica națiunii ei natale.


Am vorbit despre comunitatea românească din Marea britanice, despre viitorul României în Europa și în lume, dar și despre proiectele de caritate în care a fost implicată în ultimii 25 de ani alături de Fundația Regală Margareta și de Casa Regală a României.

Nelly Miricioiu este una dintre marile soprane române cu o prestigioasă carieră internațională extraordinară, care s-a remarcat în întreaga lume fiind prezentă în jumătate de secol de carieră pe marile scene abordând compozitori italieni, germani, ruși și francezi.

În data de 31 martie 2022, soprana Nelly Miricioiu a împlinit vârsta de 70 de ani (50 de ani de carieră), prilej cu care Opera Națională București a găzduit Concertul Aniversar „Nelly Miricioiu 70”, eveniment care a marcat încheierea carierei sopranei. Concertul s-a desfășurat sub Auspiciile Familiei Regale a României, iar alături de artistă, pe scenă, s-au aflat tenorul Gregory Kunde, soprana Marta Sandu Ofrim și tenorul Daniel Magdal. 

Conducerea muzicală a fost asigurată de Giuliano Carella, iar conceptul regizoral a purtat semmnătura lui Rareș Zaharia. Evenimentul a transmis și un mesaj de pace și de solidaritate față de poporul ucrainean.


Nelly MIRICIOIU a interpretat în teatre lirice din Europa: Amsterdam, Bruxelles, Roma, Hamburg, Geneva, München, Viena, Salzburg, Paris, Madrid și Barcelona. Soprana apărut, totodată, și pe scenele lirice din Statele Unite ale Americii (Washington-DC, Philadelphia, Dallas și San Francisco). În 1989, și-a făcut debutul la Metropolitan Opera din New York. A jucat și în America de Sud, la Opera din Santiago de Chile și la Teatro Colon din Buenos Aires.

Citește și: