Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului

Operaționalizarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului face pași înainte!

Am avut pe această tema o întâlnire la Palatul Victoria cu dl. Prof. Dr. Alexandru Florian, Directorul General al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în România – Elie Wiesel, prilej cu care am discutat despre prioritățile, finanțările și termenele proiectului.

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din București a fost stabilit prin lege și este o prioritate a mandatului meu de Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și a Xenofobiei.

Muzeul va fi o resursă educațională cu impact puternic asupra reprezentărilor memoriale cu privire la trecutul recent, o carte de vizită a statului român, sau cum spunea șeful statului, Klaus Iohannis, o „instituție a viitorului”.

Astăzi, procedura achiziției serviciilor de proiectare este aproape finalizată!

În urma evaluării de către un juriu internațional a proiectelor depuse în cadrul concursului pentru amenajarea expoziției permanente și a spațiilor conexe ale Muzeului, pe locul I s-a clasat Asocierea POPP & ASOCIAȚII SRL – lider asociere și WESTFOURTH ARCHITECTURE SRL, BERENBAUM JACOBS ASSOCIATES LLC. În câteva zile va expira termenul de depunere a contestațiilor și va putea fi semnat contractul. Într-un termen rezonabil, vom avea proiectul și se va putea demara procedura contractării serviciilor de execuție și reabilitare/reamenajare a clădirii!

 Muzeul are sediul în Calea Victoriei nr. 218, sector 1, București (Imobilul Banloc-Goodrich).

muzeul national de istorie a evreilor si al holocaustului - Alexandru Muraru, deputat

Citește și: