Maricel Popa s-a folosit de imaginea și respectul Mitropoliei Moldovei pentru a da o noua probă de lingușire față de un ministru PSD! Fostul baron PSD trebuie să își ceară scuze publice imediat pentru luarea în derâdere a celor mai profunde simboluri spirituale.

Un gest rușinos și nedemn făcut de Maricel Popa, în lipsa oricăror proiecte și inițiative pentru județul Iași, a atras în mod gratuit Mitropolia Moldovei într-un scandal politic. 

Într-un gest de blasfemie și lipsă de respect pentru Biserică, Maricel Popa a publicat mai multe fotografii în care înmânează ministrului Sorin Grindeanu o biblie primită de la Mitropolitul Moldovei, cu numele său și funcția publică inscripționate pe copertă. 

Maricel Popa s-a folosit de imaginea și respectul Mitropoliei Moldovei pentru a da o nouă probă de lingușire și servilism politic în fața ministrului PSD Sorin Grindeanu. 

Dacă istoria ar fi arătat altfel, pe coperta bibliei putea fi oricând numele lui Liviu Dragnea, formatorul și idolul președintelui PSD Iași.

Pe lângă explicațiile pe care șeful PSD Iași va trebui să le dea în dosarul Spitalului modular de la Lețcani, cea mai mare fraudă din fonduri publice din istoria județului Iași, Maricel Popa trebuie să își ceară scuze publice imediat pentru atragerea Mitropoliei Iași într-un scandal național și luarea în derâdere a celor mai profunde simboluri spirituale. 

Gestul șefului PSD Iași este și o jignire adusă ieșenilor de bună credință, care prețuiesc valorile creștinismului și care nu ar accepta vreodată ducerea în derizoriu a patrimoniului bisericesc.

Acest gest reprobabil dar care bine caracterizează activitatea șefului PSD Iași, nu este altceva decât rezultatul lipsei de educație, a culturii și respectului față de creștini și biserica românească și ar fi fost probabil ignorat dacă numele Mitropoliei Iași nu ar fi atras într-un episod mediatic național. 

Maricel Popa a reușit să răstălmăcească intențiile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și le-a transformat într-o regie politică care arată disperare și nepricepere, față de care am convingerea că biserica ieșeană se dezice în totalitate. 

Mitropolia Moldovei și Bucovinei și ÎPS Teofan nu au nicio implicare și nicio vină pentru că un politician mărunt și fără respect și cultura a vrut să profite de imaginea Bisericii pentru a se promova pe el. În memoria opiniei publice, Maricel Popa va rămâne un politician populist, insipid, fără inițiativă și lipsit de respect pentru valorile care ne definesc ca oameni creștini.

Citește și: