Licitația pentru primele lucrări la Spitalul Regional de Urgență Iași a atras cinci oferte din partea operatorilor economici.

Câștigătorul se va ocupa de organizarea de șantier, lucrări pregătitoare și împrejmuire, excavare grosieră, lucrări de protejare a săpăturii și lucrări de deviere a utilităților.
 
Construirea SRU Iași este cel mai avansat proiect dintre cele trei care vor fi implementate la nivel național cu fonduri europene. SRU Iași va prelua toate responsabilitățile actuale ale Spitalului „Sf. Spiridon” în ceea ce privește pacienții acuți și de urgență ai unității, precum și o parte dintre serviciile actuale ale altor spitale.
 
Avem încredere că lucrările vor începe anul acesta, astfel încât să vedem, la Iași, primul spital de o asemenea anvergură, construit de la zero, pentru prima dată după 30 de ani.

Să nu uităm că, într-un sondaj realizat anul trecut, 66% dintre ieșeni au optat pentru proiecte noi de sănătate publică, în special Institutul Regional de Boli Cardiovasculare și Spitalul Regional de Urgență, investiții pentru care #AdministrațiaLiberală de la Iași continuă să facă toate demersurile necesare.

Citește și: