La Washington am participat la cea mai mare conferință IPAC până în prezent, la care au participat peste 60 de legislatori din 30 de țări.

La Washington am participat la cea mai mare conferință IPAC până în prezent, la care au participat peste 60 de legislatori din 30 de țări.

Practic, Alianța Interparlamentară pentru China (IPAC) a discutat un plan concret care abordează drepturile omului, salvgardarea ordinii bazate pe reguli internaționale, Hong Kong, Taiwan, consolidarea democrației și sprijinul pentru Ucraina, documentul urmărește să ofere un plan la nivel înalt pentru campania parlamentară din întreaga lume.

 
De la înființare, IPAC a căutat să sensibilizeze guvernele democratice cu privire la provocările generate de ascensiunea Republicii Populare Chineze și să sugereze instrumente pentru a proteja regulile și drepturile de care depind pacea și prosperitatea globală și de care credem că RPC în temeiul Xi Jinping și Partidul Comunist Chinez reprezintă o amenințare care trebuie constrânsă.

Guvernul RPC își continuă nerespectarea flagrantă față de drepturile omului în țară și este din ce în ce mai asertiv în străinătate.
Printre altele, sprijin pentru Ucraina.
IPAC este profund îngrijorat de sprijinul acordat de RPC strategiilor economice, militare și de dezinformare ale Rusiei în urma invaziei Ucrainei.
RPC a spus că „nu există limite” pentru prietenia dintre Moscova și Beijing, a adâncit legăturile comerciale dintre cele două țări și a lucrat pentru a amplifica propaganda și dezinformarea Rusiei la nivel intern și global prin mass-media sa controlată de stat, care este cenzurată.

IPAC solicită guvernelor noastre să sprijine poporul ucrainean în lupta sa pentru libertate, prin:
● Stabilirea unui mecanism de control și control al exporturilor care vizează entitățile din RPC care au oferit sprijin complexului industrial militar și de apărare al Rusiei;
● Impunerea de sancțiuni, inclusiv înghețarea activelor, asupra entităților din RPC care sprijină complexul industrial militar și de apărare al Rusiei sau promovează strategiile de dezinformare și propagandă ale Rusiei la nivel internațional; și
● Investigarea și luarea în considerare a sancțiunilor secundare împotriva entităților din RPC care continuă să lucreze cu entitățile rusești vizate de regimurile internaționale de sancțiuni.

Citește și: