ziua europei - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Pe lângă faptul că suntem cetățeni români, nu trebuie să uităm că suntem cetățeni europeni, cu drepturile și libertățile care derivă din acest privilegiu!

Astăzi, de Ziua Europei, celebrăm cu toții bucuria de a fi cetățeni ai spațiului comunitar european, bucuria de a călători, de a avea drepturi consolidate, bucuria interculturalității, a comerțului liber, a libertății muncii, etc.

De-a lungul istoriei, în timpuri de grea încercare, Uniunea Europeană a reușit mereu să îți găsească resursele și consensul pentru a le traversa, în pofida unor curente eurosceptice. Dacă la început spațiul comunitar european a fost unit prin cărbune și oțel, țările europene au înțeles mai apoi că uniunea vamală, beneficiile economice, drepturile, libertățile și valorile democratice sunt catalizatoare pentru armonizarea relațiilor interstatale.

În ultimul an, mai mult ca oricând, Româna a simțit beneficiile de a fi parte din familia europeană, fiind beneficiari ai unui sprijin fără precedent în combaterea pericolului pandemic și efectele economice ulterioare.

La mulți ani, Europa!

Citește și: