Întâlnire și vizită la Camera Reprezentanților din statul american Colorado și clădirea capitoliului din Denver

În cadrul vizitei din SUA, am avut o întâlnire cu Brianna Titone, membru al Camerei Reprezentanților din statul Colorado

Am discutat despre sistemul politic american, despre felul în care educația despre Holocaust și drepturile civile sunt predate în școlile, liceele și universitățile din SUA. 

Am discutat și despre România, despre cum arată sistemul politic românesc, sistemul de educație, ce a reușit România să facă în ultimele două decenii în materia asumării trecutului.

Brianna Titone este un politician și om de știință american, care servește în prezent ca membru al Camerei Reprezentanților din Colorado din districtul 27. 
 
Ea este parte acum în cea de-a 73-a Adunare Generală din Colorado și este primul legiuitor de stat transgender ales în Colorado și al patrulea ales în Statele Unite. Titone a urmat cursurile Universității de Stat din New York la New Paltz din 1996 până în 2002, unde a obținut diplome de licență în Geologie și Fizică. 
 
Înainte de a intra în politică, Titone a lucrat ca consultant minier, geolog și dezvoltator de software. 
 
În 2016, Titone s-a alăturat grupului LGBT Democrat Jefferson County, Colorado și a fost ales secretar/trezorier al acestuia. 
 
Ea și-a declarat candidatura pentru Camera Reprezentanților din Colorado HD27 în decembrie 2017. Ea a primit 50,4% din voturi pentru a câștiga alegerile cu 24.957 de voturi din 49.475.
Clădirea capitoliului din Denver, Colorado este un impresionantă, fiind de fapt o replică a capitoliului de la Washington Dc. 
 
Construită pe parcursul a 5 ani, clădirea Capitoliului a fost finalizată în 1901 și servește drept casa celor mai influente ramuri ale guvernului din Colorado: Senatul, Casa, Guvernatorul, Locotenentul Guvernatorului și Departamentul Trezoreriei. 
 
Interiorul este proiectat uimitor, picurând în combinații opulente de alamă, marmură, stejar, picturi murale, vitralii și, de neuitat: onix trandafir.
 
Vitraliul din toate clădirile a fost gândit cu atenție, înfățișând evenimente proeminente și oameni care au modelat istoria Colorado. 
 
Ansamblul este monumental, a fost recent restaurat complet, iar astăzi clădirea Capitoliului de Stat din Colorado este prima din țară care a fost răcită cu energie geotermală, finalizată în 2013.
 

Citește și: