745 - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Întâlnire pe tema înființării Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România (MNIEHR), proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Am participat, la Palatul Victoria, la o nouă întâlnire pe tema înființării Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România (MNIEHR), proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

 

La această reuniune de lucru, condusă de Mircea Abrudean, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului, au participat ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Republicii Federale Germania și Statului Israel în România, Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, Irina Dumitrița Solomon, Secretar de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru Florian, director general al INSHR-EW, un reprezentant al Ambasadei Republicii Franceze și proiectanții care au câștigat concursul de soluții pentru amenajarea expoziției permanente și a spațiilor conexe ale MNIEHR. 


Acest proiect este extrem de important fiindcă este expresia angajamentului constant și ferm asumat de Guvernul României față de promovarea politicilor memoriei și combaterea antisemitismului, dar și un demers necesar în procesul de educare a generațiilor viitoare.

Scopul întâlnirii noastre de astăzi a fost acela ca, prin dialog, să găsim cele mai bune soluții pentru ca acest obiectiv să devină realitate în cel mai scurt timp. 

Ca reprezentanți ai Executivului, suntem recunoscători că proiectul Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România beneficiază de o susținere atât de puternică și suntem convinși că acesta va aduce beneficii multiple, întrucât România își va respecta angajamentele asumate în ceea ce privește prezervarea memoriei Holocaustului, iar Bucureștiul va fi pe harta orașelor care au o instituție de asemenea anvergură.


Citește și: