Întâlnire la Praga cu Gregory Schneider, vicepreședintele executiv al Claims Conference.

Întâlnire la Praga cu Gregory Schneider, vicepreședintele executiv al Claims Conference.
 
Fondată în 1951 de reprezentanții a 23 de organizații evreiești majore internaționale, Claims Conference negociază și acordă fonduri persoanelor și organizațiilor și urmărește restituirea proprietăților evreiești furate în timpul Holocaustului.
 
Am discutat cu Gregory Schneider despre măsurile statului român pentru supraviețuitorii Holocaustului, despre cum putem extinde pensiile și compensațiile acordate supraviețuitorilor Holocaustului din România care nu locuiesc acum nici în Israel și nici în România, ci în alte 15-20 de state din întreaga lume.
Am discutat, de asemenea, despre eforturile făcute de Claims Conference pentru cei 10.000 de supraviețuitori ai Holocaustului care traiesc astăzi pe teritoriul Ucrainei, victime directe ale invaziei ruse. 
 
Claims Conference s-a implicat încă din primele zile si a reușit să asigure asistență umanitară ši medicală, inclusiv să relocheze câteva sute de supraviețuitori în Germania.
 
În calitatea sa de vicepreședinte executiv al Claims Conference, domnul Schneider a subliniat prioritățile și provocările actuale ale organizației, subliniind imperativul de a răspunde nevoilor de bunăstare socială ale victimelor regimului nazist și de a obține despăgubiri pentru victimele care nu au primit încă despăgubiri.

Citește și: