223 - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Întâlnire la Palatul Elisabeta cu ASR Principele Radu

Am fost primit, la Palatul Elisabeta, alături de membrii Comitetului Director al Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș, de către Alteța Sa Regală Principele Radu. 

Din Comitetul director mai fac parte Ion Tuca , Director al Administrației Proprietăților Regale, cunoscutul arhitect, Prof. Dr. Augustin Ioan, Prorectorul USAMV București, Prof Dr. Florin Stănică, avocata Otilia Sava, criticul de artă Adrian Buga și istoricul Nicolae Pepene.


Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș este o organizație fondată de personalități ale societății civile cu scopul de a restaura, proteja și de a pune în valoare patrimoniul construit și cel natural de pe Domeniul Regal Sinaia. 

Domeniul Regal Peleș înseamnă 150 de ani de istorie, 23 edificii unice, printre care Castelele Peleș, Pelișor și Foișor, 60 ha de pădure, 2 parcuri și grădini dispuse în terase și peluze.
Întâlnirea privată cu Principele a fost urmată de o reuniune cu membrii, colaboratorii și susținătorii organizației, în grădina palatului.
Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles are ca misiune protejarea, conservarea, restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului istoric, arhitectural, artistic și peisagistic de pe Domeniul Regal Peleș. Castelele Peleș și Pelișor, cele mai prestigioase valori ale patrimoniului nostru construit, au nevoie urgentă de reabilitare.


Organizația desfășoară, în fiecare an, proiecte educaționale, menite să pregătească, prin ateliere studențești sau tabere de creație, viitorii specialiști în arhitectură, construcții și agricultură, precum și viitori slujitori ai Artelor.

Printre proiectele asociației se regăsesc restaurarea unor clădiri din patrimoniul Parcului Regal Sinaia și parteneriatul cu instituții de învățământ din străinătate, în domeniul pregătirii profesionale.
Asociația organizează, din doi în doi ani, o conferință internațională, la București și la Sinaia, pentru a face cunoscute societății românești și la nivelul Uniunii Europene valoarea și unicitatea Domeniului Regal Sinaia.
Surse: patrimoniupeles.ro /
Foto: Daniel Angelescu & Alexandru Nae


Citește și: