1 - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Întâlnire la Guvern pentru pregătirea profesorilor de liceu în ceea ce privește predarea istoriei Holocaustului.

Am primit, alături de doamna Irina-Dumitrița Solomon, Secretar de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, vizita domnului Julien Chiappone-Lucchesi, directorul general al Institutului Francez din România, cu care am discutat despre pregătirea profesorilor de liceu în ceea ce privește predarea istoriei Holocaustului.


În noiembrie 2021, Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care introduce „Istoria evreilor. Holocaustul” ca disciplină obligatorie în învăţământul liceal din România, începând cu anul școlar 2023-2024, astfel că pregătirea profesională a profesorilor care predau astfel de subiecte este esențială.

 În acest sens, am discutat cu directorul Institutului Francez din România despre o serie de inițiative pe care institutul le are în vedere pentru a veni în sprijinul profesorilor români. Un astfel de proiect este Forumul Franco-Român dedicat Educației care va avea loc la începutul lunii mai 2022, la București, și care va avea o secțiune dedicată istoriei evreilor și predării Holocaustului.


În cadrul întrevederii, am prezentat și ultimele demersuri pe care România le-a realizat în ceea ce privește promovarea memoriei Holocaustului și combaterea antisemitismului, amintind de organizarea, în data de 22 martie 2022, a primei reuniuni a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură.

Citește și: