Ca fost bursier Fulbright, știu că această oportunitate pentru studenții, profesorii, specialiștii și cercetătorii români este un pas imens în carieră și un ajutor extraordinar pe care statul american îl oferă.
De la procesul riguros și dificil al selecției și până la absolvirea programului, în orice colegiu, universitate sau institut american, toți cei care beneficiază de această prestigioasă bursă se pregătesc să devină lideri în domeniile lor și să dea comunității tot aportul profesional.
Programul Fulbright a avut o contribuție semnificativă o asupra relațiilor academice și culturale dintre România și SUA, asupra dezvoltării instituționale a universităților din România, nu numai în ceea ce privește cercetarea și predarea, ci mai ales în ceea ce privește avansarea internaționalizării.
Programul Fulbright la nivel global a împlinit anul trecut trei sferturi de veac. De la înființarea programului în 1946, peste 400.000 de oameni din 160 de țări au participat la Programul Fulbright, îmbogățindu-și educația, progresând în cariera și aducând contribuții semnificative în străinătate și acasă.
În România, Programul Fulbright este prezent din 1960 și peste 3500 de români și americani au participat la aceste schimburi.