Întâlnire cu Serge și Beaten Klarsfeld la Reședința Ambasadorului Germaniei în România

Împreună cu Ambasadorul Statului Israel, ES Reuven Azar, oficiali guvernamentali și diplomați, am avut o întâlnire cu Serge și Beaten Klarsfeld, remarcați la nivel internațional pentru activitățile lor anti-naziste și pro-israeliene.
 
În 1943, când Serge avea opt ani, el, mama și sora lui s-au ascuns în casa lor din Nisa, în timp ce tatăl său a fost luat de poliția franceză și trimis la Auschwitz. Nu l-au mai văzut niciodată.
 
După ororile regimului nazist, ambii au decis să-și dedice viața pentru a-i aduce în fața justiției pe autorii Holocaustului. 
Serge și Beaten Klarsfeld au lucrat la multe cazuri legale împotriva criminalilor naziști, inclusiv Rene Bousquet, Jean Leguay, Maurice Papon și Paul Touvier. 
Împreună au publicat o carte comemorativă cu numele a peste 80.000 de victime ale erei naziste în Franța. 
Ei au adunat imaginile a aproximativ 11.400 de copii evrei deportați în anii 1942-1944, care au fost afișate în stațiile de căii ferate franceze.
I-am asigurat pe soții Klarsfeld că România a lucrat intens în ultimii ani în prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, făcând pași importanți în implementarea Strategiei naționale de prevenire și combatere a antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură.

Citește și: