WhatsApp Image 2022 11 10 at 16.54.45 - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Întâlnire cu rabinul Andrew Baker, la Praga, Director în cadrul Comitetului Evreiesc American (AJC)

Am avut o întâlnire foarte bună cu rabinul Andrew Baker, la Praga, Director în cadrul Comitetului Evreiesc American (AJC). 

În această calitate, Andrew Baker este responsabil pentru menținerea relațiilor AJC cu comunitățile evreiești din întreaga Diasporă și pentru abordarea problemelor și preocupărilor acestora.


I-am vorbit despre planurile noastre privind legislaţia, strategia Guvernului, viitorul Muzeul Naţional al Istoriei Evreilor și al Holocaustului și despre misiunea noastră și am subliniat că angajamentul României în această direcție este ferm și decisiv.

Am arătat că, printre reușitele strategiei Guvernului României, se numără stabilirea capacităților instituționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, dezvoltarea de noi proceduri de lucru și lanțuri informaționale, crearea și operaționalizarea grupurilor de lucru interne și interministeriale și elaborarea de noi metodologii de identificare, raportare si evaluare a incidentelor si tendințelor.

România este singura țară din Uniunea Europeană și Europa unde istoria evreilor și a Holocaustului va fi disciplină obligatorie de studiu pentru liceu începând cu 2023-2024. 

România a făcut eforturi enorme in ultimii 20 de ani pentru a asuma trecutul, a proteja memoria victimelor Holocaustului și a promova educația despre Holocaust.

Citește și: