17 1 - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Întâlnire cu ministrul adjunct al Apărării din Ucraina și cu șeful informațiilor militare

Ne-am întâlnit la Kiev cu ministrul adjunct al Apărării Și cu Șeful serviciul de informații al armatei.Am discutat despre situația operațională si securitatea pe teritoriul Ucrainei astăzi.Am aflat ca invazia Rusiei viza ocuparea Kievului in 2-3 zile si a întregului teritoriu 7-10 zile. Totul a eșuat lamentabil. Rusia a schimbat tactica, acum e un război de artilerie. Ucraina are nevoie de rachete cu raza lunga de acțiune pentru a face față noii etape a războiului. Rusia nu mai traversează astăzi teritoriul ucrainean cu avioane si elicoptere, ci îl lovește doar cu rachete. Aceasta pentru ca au avut foarte mari pierderi de avioane si elicoptere.


Ultima conferința de donatori a fost organizată de Marea Britanie in Ramnstein, Germania, peste 40 de tari au participat, de astfel de ajutoare e nevoie in continuare. Războiul e un lucru foarte scump, pentru Ucraina înseamnă 40 de milioane de euro pe zi! Nu e doar război pentru Ucraina, înseamnă recuperarea teritoriului, Suferințele refugiaților, lupta pentru existența, integritate, suveranitate. Kievul acum o luna jumătate era gol, nu era nimeni pe strada, acum oamenii au început sa revină. Încearcă să-și refacă viața. Oamenii s-au împăcat cu stresul. In Marea Neagra situația e complicata pentru ca Rusia a capturat depozite de mine din Crimeea si le-a lansat acum. In toată Marea Neagra e o situație complicata. Acum Rusia vrea sa decupleze Ucraina de la comerțul internațional complet si sa o sugrume economic, de asta a atacat porturile.


Cum a reușit sa elimine generalii ruși?  Ucraina a schimbat complet filosofia operațională si de lupta de la cel mai mic nivel de comanda, mult mai flexibili in decizie, in comparație cu stilul URSS, unde totul e centralizat, deciziile operaționale, aducerea generalilor a fost o prostie, așa a făcut Jukov in al doilea război mondial pentru a da un exemplu. Ucrainenii au un foarte bun sistem de punere împreuna a informațiilor cu ceilalți parteneri! Putin vrea victoria cu orice preț , Rusia a folosit deja muniție cu fosfor pentru cei din subsolurile din Mariupol. Deci Rusia deja a folosit arme interzise! Au folosit arme chimice, dar Ucraina nu are informații complete, dar oamenii au avut simptome ca in Siria unde s-au folosit arme chimice. Ucraina are informații ca Rusia a recrutat forte din Siria, din companii private de mercenari pentru a nu respecta regulile războiului și a teroriza populația, pentru a face crime de război.

Citește și: