Întâlnire cu Ministrul adjunct al Afacerilor Interne al Ucrainei, Meri Akopyan

Am discutat la Kiev cu Ministrul adjunct al Internelor. Aceasta ne-a spus că ceea ce face Federația Rusă înseamnă atacuri nediscriminatorii către toate orașele Ucrainei, distrugerea tuturor orașelor și a economiei.
Mai mult de 5 milioane de oameni s-au strămutat in Ucraina in tabere, nu au de lucru, nu au case, administrația are ca prioritate acum integrarea acestora in noul context, in noile localități.
6 milioane de ucraineni au plecat peste granițe începând cu 24 februarie, ziua când a debutat invazia ilegală și neprovocată a forțelor ruse.
Sunt foarte îngrijorați pentru că rușii folosesc crematorii mobile pentru a ascunde crimele sau deportarea pentru a ucide.
Peste 700 de membri ai Ministerului de interne au fost uciși.
Operațiunile de curățare de mine continuă cu 1000 de oameni, (600 acum și încă 400 care sunt pregătiți). Ucraina cere ajutor de la toate statele să ofere ajutor pentru deminare. 300.000 de km2 este suprafața care este acum expusă. Ieșirile la mare sunt minate.
Trebuie verificate grădini, case, blocuri, magazine. Invadatorii ruși au pus mine si in mașinile de spalat, si in locurile de joaca pentru copii.
Statul ucrainean face tot posibilul sa reziste și să alunge Invadatorii, să apere proprii cetățeni, să apere toată Europa și valorile ei.

Citește și: