Întâlnire cu dl. Ambasador Victor Micula

Am primit în această săptămână, la Palatul Victoria, pe dl. Ambasador Victor Micula, reprezentant cu însărcinări speciale al Ministerului Afacerilor Externe. Dl. Ambasador Micula este șeful delegației României la International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA).

Am discutat despre prioritățile mandatului meu, despre evoluțiile pe care România le-a făcut în ultimii ani în materia promovării memoriei Holocaustului și a combaterii antisemitismului, despre proiectele pe care le putem dezvolta în perioada următoare.

Alianța Internațională pentru Memoria Holocaustului este o rețea internațională de experți în educație, cercetare și memoria Holocaustului, unde specialiști în muzeologie, istorie, arheologie, memorializare și studii privind Genocidul formează grupuri de lucru, care realizează acțiuni importante și creează recomandări politice semnificative.

România este un membru al activ al acestei prestigioase organizații internaționale care își folosește renumele și expertiza pentru a aborda cele mai actuale preocupări contemporane legate de educația, cercetarea și memoria Holocaustului. Printre realizările României ca membru IHRA, se pot număra – inaugurarea „Memorialului Național al Holocaustului în România”, publicarea de noi lucrări academice și neacademice despre Holocaust, dezvoltarea unui program național pentru profesori, magistrați, ofițeri de poliție și funcționari publici care se formează în educația privind Holocaustul și combaterea antisemitismului, precum și adoptarea definiției de lucru IHRA a antisemitismului în mai 2016.

România a deținut președinția IHRA în 2016-2017.

160994506 4198964413461740 3040392093620831316 o - Alexandru Muraru, deputat

Citește și: