Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară va fi finanțat prin fonduri europene!

O veste importantă este că am fost săptămâna trecută în discuții cu Prim-Ministrul Nicolae Nicolae Ionel Ciucă, cu Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș: Iasul e in fruntea listei care va beneficia de fonduri prin Programul Operațional Sănătate (POS) care are o linie dedicată finanțării de unități medicale noi, și de un credit de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI) pentru a finanța proiectul de 330 mil. euro al Institutului Regional de Boli Cardiovasculare de la Miroslava.

Ca președintele al PNL IASI și politician care a participat în ultimii 15 ani la campaniile electorale, ultimele în calitate de candidat, înțeleg lupta politică ca parte a procesului democratic.
Eu însumi m-am contrat și mă contrez cu competitori politici pe diferite teme cu care nu sunt de acord.
 
Ca profesor de științe politice, înțeleg importanța negocierii, a compromisului pentru binele comun.
 
Dar niciodată nu voi încerca, chiar când voi fi în opoziție, să blochez un proiect doar pentru că este asumat de un partid de la putere.
Remarc că asta fac cei din opoziția de la Iași: președintele PSD, Maricel Popa, a făcut demersuri pentru blocarea proiectului privind finanțarea prin PNRR a proiectului Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară.
 
Ceilalți, de la partidele din opoziție, își exprimă satisfacția că Iașul a fost neîndreptăți de către ministru PSD, Alexandru Rafila, și nu a inclus acest proiect vital pentru întreaga regiune în lista celor 27 care urmează să fie finanțate prin PNRR.
 
Nu ne vom opri aici!
 
Așteptăm comunicarea oficială cu justificarea punctajului pentru a face plângere prealabila asupra acesteia! 
 
Nu vom ceda și vom face tot ce depinde de noi ca această decizie arbitrară, injustă față de întreaga regiune de Moldovei și cu puternice influențe politice să fie răsturnată și Iașul să primească ceea ce i se cuvine.
 
Solicit public ministrului Rafila să suplimenteze fondurile pentru Componenta 12 – Sănătate Investiția: Infrastructură spitalicească publică nouă și să includă și IRMC-ul, care se află acum pe lista de rezervă.

Citește și: