alexandru muraru pnl iasi - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Împreună.​ În direcția bună!

Partidul Național Liberal trebuie să fie forța modernizatoare a orașului și județului. Avem 8 ani în față în care putem transforma Iașul într-un județ puternic și prosper.Candidez pentru președinția PNL Iași cu acest scop: 8 ani de guvernare pentru un Iași puternic și prosper!Candidez pentru că eu cred că ÎMPREUNĂ mergem în direcția BUNĂ!

CE ÎNSEAMNĂ ÎN DIRECȚIA BUNĂ?

1. PUNEM ÎN PRACTICĂ PROGRAMUL DE GUVERNARE JUDEȚEAN, MUNICIPAL, ORĂȘENESC ȘI RURAL

Programul de guvernare asumat la nivel județean și la nivelul fiecărei comunități trebuie transpus în realitate. Voi fi un președinte activ, care se va implica direct pentru ca marile proiecte de investiții județene, municipale, orășenești sau rurale să devină realitate. Am deja o bogată experiență politică, cunosc partidul la nivel local și central suficient de bine, cunosc administrația centrală. Sunt atuuri care garantează că vă puteți baza pe mine!

2. CONSOLIDĂM PUTEREA PNL

Partidul Național Liberal este, în acest moment, în cel mai bun moment al existenței sale post-decembriste: avem guvernul, conducerea administrative la nivel județean și local și peste 50 de primari, pe lângă sutele de consilieri locali și județeni. Această putere politică și administrativă trebuie consolidată în perspectiva alegerilor viitoare. Vom reuși acest lucru prin creșterea numărului de membri și organizații active în județ, acolo unde rezultatele de la ultimele alegeri nu au fost cele scontate.

3. PNL – CEL MAI DESCHIS ȘI TRANSPARENT PARTID

Un obiectiv fundamental ca președinte va fi deschiderea partidului către elitele academice, economice, din societatea civilă și către specialiștii din diferite domenii în care Iașul are nevoie de expertiza lor. Ușa PNL va fi deschisă pentru toți cei care doresc să pună umărul la binele comunității.Voi fi un președinte care va transparentiza partidul, deciziile, sistemele de promovare pentru ca toți membrii să aibă încredere că în PNL principiile meritocratice sunt cele care stau la baza organizației.Toate deciziile vor fi luate într-un cadru larg, al comunicării și dialogului permanent.

4. PROFESIONALIZAREA PARTIDULUI

PNL trebuie să fie pentru membrii săi un sprijin permanent în promovarea și profesionalizarea acestora. Vom organiza școli politice în parteneriat cu prietenii noștri de la Fundaţia Konrad Adenauer (Konrad Adenauer Stiftung – KAS), cursuri de formare pentru consilierii noștri locali din orașe și comune, mai ales unde suntem în opoziție.

5. REPREZENTARE MINISTERIALĂ PENTRU IAȘI

Iașul este una dintre cele mai puternice organizații din țară, atât ca număr de aleși locali, cât și ca număr de voturi pe care le-a obținut la alegerile naționale.PNL Iași are profesioniști desăvârșiți care pot ocupa funcții ministeriale, care pot conduce domenii importante la nivel național. O prioritate pentru mine va fi să promovez prezența reprezentanților PNL Iași în structurile guvernamentale și Iașul să aibă, în Guvern, măcar un ministru cu un portofoliu important.

CINE SUNT?

Încă din anii studenției am început să mă preocup de câteva domenii de cercetare, iar în 2004 am plecat pentru prima dată să studiez în străinătate, pentru un semestru la Utrecht University (Olanda).Îmi aduc și acum aminte cum, prima ieșire spre Vestul Europei, a fost un șoc enorm, care îmi arăta unde era de fapt România. Lunile petrecute în Olanda mi-au deschis definitiv drumul spre alți ani petrecuți în Occident.Sunt cercetător științific și profesor asociat la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”. În anul academic 2019-2020 am fost profesor invitat Senior Fulbright la New York University.
Începând cu 2005 am cunoscut multe instituții în drumul meu profesional. Parlament, Guvern, Ministere, agenții, toate acestea mi-au dat posibilitatea să văd din interior România reală. Cancelaria Primului Ministru, Ministerul Justiției și Institutul Național al Patrimoniului, Societatea Română de Radiodifuziune au fost locuri în care am petrecut foarte mulți ani.Am locuit un an în America, la Washington si New York, dar și multe alte luni în alte state europene. Nu m-am gândit nicio clipă să mă stabilesc altundeva, deși am avut asemenea posibilități. Cred că aici este locul meu și aici vreau să transformăm în bine țara.M-am născut în cartierul Tătărași din Iași, pe 20 mai 1982, într-o familie obișnuită, în una dintre cele mai dificile perioade: comunismul târziu.Mă regăsesc în lucrurile pe care fiecare și le proiectează pentru a da sens unui univers personal. Sunt de peste 10 căsătorit cu Anca. Ne-am întâlnit în februarie 2007, în trenul care mergea de la București la Iași și, de atunci, am rămas nedespărțiți.Am intrat în politică în mod natural, am fost, cum s-ar zice, încă din 2005, în preajma deciziilor politice. Mi-am asumat primele funcții de răspundere în PNL în 2014, ca vicepreședinte al PNL Iași, purtător de cuvânt, iar din aprilie 2017, sunt prim vicepreședinte al PNL Iași. Am candidat pentru prima dată în 2016 pentru Parlament.Din 2020, datorită vouă, dragi colegi, am onoarea de a vă reprezenta în Parlamentul României.

Dragi colegi,

Fac apel la unitate, moderaţie şi dialog.Partidul Naţional Liberal rămâne principala forţă politică la Iaşi, confirmată la alegerile locale din 2020, cu peste 50 de primari şi peste 700 de consilieri locali şi judeţeni.Dar, stimați colegi, PNLIasi nu este despre noi, membrii săi. Sau doar despre noi. PNL este în serviciul public, este un mijloc democratic pentru a servi interesele comunității, pentru a promova proiecte publice locale și regionale astfel încât viața fiecăruia dintre noi să fie mai bună.Dialogul şi colaborarea cu ieşenii, cu mediul de afaceri, cu mass-media şi grupurile asociative sunt, pentru mine, baza unei organizații politice moderne.Plecăm pe acest drum cu misiunea de a avea un parteneriat cu ieşenii şi de a continua să fim promotorii dezvoltării economice şi al respectului faţă de cetăţeni.Vă mulțumesc!

Cu prețuire,

Alexandru MURARU,

Candidat pentru funcția de Președinte al PNL Iași