muraru GUV - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Guvernul condus de premier liberal va dezvolta România

Guvernul condus de premier liberal va dezvolta România în următorii 7 ani. Avem în față o șansă istorică de a investi masiv în infrastructură, mediu, sănătate, educație, digitalizare și reforme profunde pentru a oferi România șansa de a se alinia cu statele din vest din punct de vedere economic.

 • PNRR: Fructificarea șansei istorice a celor 80 de miliarde euro pentru dezvoltare prin implementarea riguroasă a investițiilor și reformelor din PNRR și absorbția fondurilor europene clasice (2021-2027).
 • Aplicarea a Programului „Anghel Saligny” pentru dezvoltarea tuturor localităților, indiferent de culoarea politică a administrațiilor locale.
 • Întărirea viziunii liberale de dezvoltare economică prin investiții, fiscalitate predictibilă și prietenoasă și prin susținerea mediului privat.
 • Modernizarea instituțiilor publice prin reforme substanțiale și cu rost. Nu facem reformele de dragul reformelor, ci pentru oameni. Așezăm pe baze solide marile sisteme publice – sistemele de pensii, educație, sănătate – facem consolidare fiscală. Sunt reforme asumate de noi, pentru binele și viitorul românilor, nu sunt impuse de nimeni. Sunt măsuri indispensabile, care se impun dincolo de doctrine politice, dar care au fost amânate de fostele guverne din lipsă de majorități stabile, de răgaz ori de viziune.
 • Accelerarea activității și demararea de noi lucrări la mari șantiere naționale de infrastructură: traversarea Carpaților cu autostrăzi către Muntenia și Moldova, construcția de noi spitale, dezvoltarea infrastructurii de gaze și a capacității de producere a energiei.
 • Susținerea în UE a interesului național privind asigurarea securității energetice prin folosirea și dezvoltarea energiei nucleare, exploatarea gazelor naturale, îndeosebi a zăcămintelor din Marea Neagră.
 • Întărirea parteneriatelor strategice ale României, consolidarea aspectului economic al parteneriatului strategic cu SUA și a prezenței militare a SUA în România.


Aveți încredere în PNL, ne respectăm angajamentele, guvernarea cu PSD este un compromis necesar pentru stabilitatea României.

Partidul Național Liberal face apel la toți cetățenii să aibă încredere! 
Votul vostru și încrederea cu care ne-ați onorat sunt respectate. Angajamentele pe care le-am luat în fața voastră vor fi aplicate.
Principiile liberale sunt și vor fi la loc de cinste, păstrate și apărate în această coaliție de guvernare.

 • Guvernarea cu PSD este un compromis necesar pentru stabilitatea României!
 • Nu renunțăm la politicile liberale de dezvoltare prin investiții care și-au dovedit viabilitatea în ultimii doi ani. Dimpotrivă, le vom întări!
  Nu renunțăm la cota unică, nu bulversăm Codul fiscal. Dimpotrivă, continuăm să mergem pe principiul impozitării prietenoase, la care contribuie toți.
 • Nu lăsăm pe nimeni în urmă!
 • Am mărit, realist și responsabil, cum am promis deja, pensiile și alocațiile pentru că ne permite creșterea economică și e firesc ca această creștere, rod al muncii românilor și al politicilor liberale, să se regăsească în venituri. Și ținem în același timp procesul reducerii graduale a deficitului către 3% în 2024.
 • PNL își asumă în continuare rolul de partid lider și inspirator al reformelor. Reformele au nevoie de o largă sustinere în societate, altminteri eșuează. O largă coaliție de guvernare trebuie să fie o garanție solidă pentru relizarea reformelor și PNL se va asigura de acest aspect.

Citește și: