6 - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Guvernul condus de PNL se ține de cuvânt. Toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt îndeplinite din perspectiva responsabilității Guvernului

Guvernul condus de PNL se ține de cuvânt. Toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), asumate pentru primul trimestru al acestui an, sunt îndeplinite din perspectiva responsabilității Guvernului.


Anunțul a venit după ce Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de ministrul PNL Marcel Boloș, făcut publică transmiterea în termenul prevăzut a documentelor ce atestă îndeplinirea celor două jaloane asumate în cadrul componentei „Transformare digitală”. Acestea urmează să fie validate cu reprezentanții Comisiei Europene în perioada imediat următoare.

După îndeplinirea celor 24 de borne, Guvernul va putea depune o cerere de plată de peste 3 miliarde de euro, la finalul lui octombrie. După ce fuseseră atinse alte 21 de jaloane la finalul anului trecut, România depus o cerere de plată de 2,9 miliarde de euro. 

Prin urmare, implementarea PNRR și obținerea finanțării de 6 miliarde de euro în acest an sunt în grafic și lucrurile arată bine.


Lucrurile au fost puse în mișcare și PNRR a fost pe deplin operaționalizat în prima parte a acestui an. MIPE a lansat deja platforma pentru depunerea proiectelor de investiţii finanţate în cadrul PNRR.

 Aplicația vine în ajutorul tuturor celor care vor să acceseze fonduri pentru investiții finanțate prin PNRR – firme și companii private sau de stat, autorități locale. Planul Național de Redresare și Reziliență pune la dispozitia României 29,2 miliarde de euro și conține 64 reforme și 107 investiții, precum și 507 borne trimestriale care jalonează în timp, până în 2026, reformele și investițiile cuprinse în PNRR.

Citește și: