Guvernările PNL au pregătit terenul pentru doi ani consecutivi de creștere economică

Guvernările PNL au pregătit terenul pentru doi ani consecutivi de creștere economică. BNR a anunțat că în 2022 și 2023 ne așteptăm la o creștere economică de 4,5%. 

Mediul de afaceri este optimist cu privire la evoluția economică. Guvernul, Ministerul Finanțelor și BNR trebuie să ia cele mai eficiente măsuri pentru a gestiona inflația și criza energiei

Reamintim că în 2021, creștetea economică a fost de aproape 7%, iar PNL își dorește că acest Guvern de coaliție să aibă o creștere economică sustenabilă, cât mai mare. 

Cifra depide de măsurile care vor fi luate de ministerul Finanțelor, pentru a crește investițiile, veniturile, și în acelasi timp, deficitul bugetar să fie cât mai mic.

Trebuie să conștientizăm că există două mari vulnerabilități: criza energetică și creșterea inflației. Astfel, guvernul, ministerul de finanțe și BNR trebuie să ia cele mai eficiente măsuri

În același timp, mediul de afaceri este optimist cu privire la evoluția din 2022: mai multe companii prognozează creșterea cifrei de afaceri, arată un studiu E&Y România. Iar PwC anunță că încrederea directorilor generali în creșterea economiei mondiale a atins un record în ultimii 10 ani, majoritatea managerilor din România fiind oprimiști cu privire la creșterea PIB în 2022.

PNL atrage din nou atenția că doar măsurile eficiente și investițiile pot duce la creștere economică, iar Guvernul și Ministerul de Finanțe trebuie să fie foarte atenți la gestionarea economiei în 2022.

Citește și: