Final de lucrări la Terminalul T4 al Aeroportului Internațional Iași!

Pe 23 ianuarie, am avut onoarea de a participa la evenimentul de închidere a proiectului de dezvoltare al Aeroportului Iași, un moment istoric pentru regiunea noastră. 

Acest proiect de 100 milioane euro, reprezentând Terminalul 4 al Aeroportului Iași, simbolizează reînnoirea încrederii în forța comunității noastre

În 2021, proiectul părea o provocare imensă, dar astăzi, datorită unei echipe dedicate și a unei voințe neclintite, am transformat îndoielile într-un succes remarcabil.

Creșterea impresionantă a traficului

Aeroportul Iași încheie anul 2023 cu un trafic de 2,34 milioane de pasageri, o creștere de peste 50% și un record național și regional. Suntem singurul aeroport din Europa de nord-est cu o asemenea creștere, depășind chiar și marile orașe din România în materie de infrastructură aeroportuară.

Aeroportul nu este doar un punct de sosire, ci și un punct de plecare pentru noi proiecte ambițioase, cum ar fi centura ocolitoare a Iașiului și construirea Spitalului de Boli Cardiovasculare. 

Am demonstrat că putem visa mare și transforma acele vise în realitate.

Caracteristicile noului terminal T4

  • Trei niveluri
  • Șapte porți duble de îmbarcare
  • 20 de ghișee de check-in și 8 sisteme de self check-in
  • Suprafața de peste 31.000 metri pătrați
  • Îmbarcarea pasagerilor prin trei aviobridge-uri


În apropierea aeroportului se află un parc fotovoltaic care va asigura 20% din consumul de energie, și o parcare extinsă cu 600 de locuri, demonstrând angajamentul nostru către sustenabilitate și inovație.

Noul terminal T4 are trei niveluri, șapte porți duble de îmbarcare, 20 de ghișee de check-in și 8 sisteme de self check-in

Prin inaugurarea noului terminal T4, Aeroportul Internațional Iași devine al doilea cel mai mare aeroport din România. Investiția de 391.776.988,73 lei fără TVA a permis extinderea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la standarde europene. Acest proiect a fost realizat cu 85% fonduri europene, 13% contribuția de la bugetul de stat și 2% contribuția din bugetul propriu.

Mulțumiri sincere echipei de la Consiliul Județean și de la Aeroportul Iași, proiectantului și constructorului, echipei de supervizare și tuturor partenerilor implicați. Acest succes este rezultatul eforturilor comune și al dedicării neclintite.

Aeroportul Iași de astăzi este dovada că, prin muncă asiduă și viziune, putem atinge obiective grandioase. Fiecare zbor care va decola de aici va purta cu el ambițiile și visele noastre. Împreună, am deschis un nou capitol strălucit pentru orașul nostru și pentru regiunea de Nord-Est a României.

Citește și: