83 - Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Discuție în Carolina de Sud cu istoricul prof. Chad Gibbs, despre educația privind Holocaustul, despre implicarea studenților și interviurile cu supraviețuitorii

Chad SA Gibbs este director al Centrului Zucker/Goldberg pentru Studii asupra Holocaustului și profesor asistent de Studii Evreiești la Charleston College.  Cu cei peste zece mii de studenți și 800 de profesori Charleston College este una dintre cele mai mari și mai respectate instituții de învățământ superior din acest stat american. Alături de colegii mei din România, înalți oficiali, profesori, istorici, cercetători, am discutat despre cursurile predate, cum arată metodele aplicate și care sunt modalitățile de a integra studenții mai bine în atmosfera acestei discipline.  Spre exemplu, am aflat că una dintre sarcinile studenților este de a pregăti interviuri originale cu supraviețuitori, transcrierea lor, montajul și arhivarea acestora pentru generațiile viitoare.

Profesorul Gibbs este un istoric al Holocaustului, al antisemitismului, al Germaniei moderne și al războiului. 

Gibbs a deținut burse de la Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite, Arhiva Video Fortunoff de la Universitatea Yale, Programul George L. Mosse în Istorie și Fundația USC Shoah, unde rămâne cercetător afiliat. 

Munca sa extinsă în istoriile orale la mai multe arhive contribuie la predare și la interesele academice în colectarea și analiza mărturiilor supraviețuitorilor, precum și transmiterea generațională a cunoștințelor și a traumei. 

Înainte de cariera academică, Gibbs a servit opt ani în armata SUA, inclusiv desfășurarea de luptă în Irak. A fost rănit acolo în 2006 și s-a pensionat din punct de vedere medical în 2009.

Intersecția dintre experiența militară a sa și interesele de cercetare îi determină dorința de a aduce lecțiile Holocaustului sub formă de pregătire pentru prevenirea genocidului și a atrocității publicului militar. 

În acest domeniu, el a condus recent sesiuni de dezvoltare profesională pentru liderii armatei americane la Fort Hood și Fort Bliss, TX.

Citește și: