Demersuri pentru finanțarea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare Iași!

Am adresat o interpelare ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind finanțarea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare Iași.

Consiliul Județean Iași a primit autorizația de construire pentru viitorul Institut Regional de Boli Cardiovasculare. 

Consiliul Județean Iași are un parteneriat solid cu Primăria Comunei Miroslava și Institutul de Boli Cardiovasculare, fiind realizați toți pașii, de la identificarea amplasamentului, până la realizarea studiului de fezabilitate și emiterea autorizației de construire.

Nu este normal ca locuitorii din Regiunea de Nord-Est a României să meargă la București sau în vestul țării pentru a se trata. Proiectul a fost demarat în urmă cu aproximativ 15 ani, la inițiativa prof. univ. dr. Grigore Tinică. 

A trecut mult prea mult timp pe care trebuie să îl recuperăm. 

Iașul are unul dintre cele mai mature proiecte în ceea ce pivește posibilitatea finanțării din PNRR. Spitalul va aparține statului român, prin Ministerul Sănătății.

Valoarea totală a proiectului este 2.774.481.567,35 lei (cu TVA), din care doar spitalul reprezintă 1.759.377.811,86 lei (cu TVA). Suprafață totală a proiectului va fi 120.000 metri pătrați (12 hectare). 

Regimul maxim de înălțime al construcțiilor va fi de 8 niveluri (înălțimea maximă: 30 de metri), acestea având o suprafață construită totală de 24.525,07 metri pătrați.

Având în vedere aceste considerente, am solicitat Ministerului Sănătății să facă toate demersurile pentru ca acest proiect să fie prins la finanțare prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență și să pună la dispoziție un calendar în privința alocării de fonduri pentru acest obiectiv important pentru regiunea Moldovei.

Citește și: