Clarificări privitoare la standul României de la Târgul de Carte de la Frankfurt

Recent, am adresat o întrebare ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, cerând clarificări privitoare la standul României de la Târgul de Carte de la Frankfurt.

România a participat la Târgul de carte de la Frankfurt cu stand organizat de Ministerul Culturii, iar invitaţii la această ediţie sunt scriitorii Jan Cornelius şi fotograful Marc Schroeder. Anterior evenimentului, Ministerul Culturii din România a anunţat colaborarea cu Ministerul Culturii din Republica Moldova pentru o cât mai bună reprezentare a literaturii şi culturii române de pe ambele maluri ale Prutului.

În spațiul public, mai mulți români au tras un semnal de alarmă cu privire standul României de la acest Târg care a fost mult sub nivelul de reprezentativitate și creativitate pe care public larg îl așteaptă.
Am atras atenția că astfel de manifestări au reverberații internaționale și standul României de la Târgul de carte de la Frankfurt a fost mult sub așteptări iar modul în care standul nostru a fost organizat necesită explicații suplimentare.

Citește și: